Evo i izveštaja u vidu slajdova o poseti Makedonskih pčelara Zlataru i mom domu kao i mojim pčelinjacima!
Agendu tj. program koji sam sačinio u potpunosti je realizovan i na to sam jako ponosan!
Sve je proteklo u najboljem redu a Bog nam je podario i lepo vreme.
Evo i teksta koje je u ime Saveza na društvenim mrežama napisao Mende Trajkovski, vođa puta i predsednik!
Во организација на Сојузот на пчеларски здруженија на Македонија за време на викендот, група пчелари од Македонија беа во посета на планината Златар, Нова Варош, Приепоље, Сјеница и Краљево во Република Србија, каде домаќин беше нашиот почитуван колега пчелар проф. Ѓоко Зечевиќ.
Македонските пчелари имаа ретка можност и привилегија да ги посетат знаменитостите на прекрасната планина Златар и да уживаат во нејзините убавини. На богатата агенда меѓу целото дружење имаа можност да се посетат и видат познатиот ,,Завичајни музеј на Нова Варош”, духовниот мир беше во Приепоље во Манастирот Милешево во кој се наоѓа најпознатата фреска ,,Белот ангел” и манастирската Ризница. Убавиот поглед од видиковецот Молитва, и посета на Султан Валид Џамија во Сјеница. Посетени беа повеќе пчеларници меѓу кои и пчеларникот на проф. Ѓоко Зечевиќ, пчеларникот на колегата г-дин Елдин Чоловиќ производител на познатата Пештерска матица како и посета на пчеларникот на г-дин Милији Раткович еден од повоздрасните колеги пчелари кој произведува околу 1500 матици во село Цветке кај Краљево. Двата дена беа завршени со заеднички вечерни дружби на домаќините и македонските пчелари.
За богатата агенда која имавме можност целосно да ја реализираме, покрај проф. Ѓоко Зечевиќ даде придонес и претседателот на Здружението Златарка од Нова Варош г-дин Предраг Томашевиќ.
Благодарност до сите кои придонесоа за успешната реализација на оваа наша посета.
PREVOD:
У организацији Савеза пчеларских удружења Македоније током викенда група пчелара из Македоније и Албаније посетила је планину Златар, Нову Варош, Пријепоље, Сјеницу и Краљево у Републици Србији, где ју је угостио наш уважени колега проф. Ђоко Зечевић.
Македонски пчелари имали су ретку прилику и привилегију да обиђу знаменитости прелепе планине Златар и уживају! На богатом дневном реду у целој друштвеној групи имали су прилику да посете и виде чувени "Завичајни музеј Нове Вароши", духовни мир био је у Пријепољу у манастиру Милешевском у којем се налази најпознатија фреска "Бели Анђео Прелеп поглед са видиковце Молитва, и посета Султан Валидиној џамији у Сјеници. Посећено је неколико пчелињака, међу којима и пчелињаци проф. Ђока Зечевића, пчелињак колеге господина Елдина Чоловића, произвођача чувене Пештерске матице као и посета пчелињаку господина Милије Ратковића једног од старијих колега пчелара који производи око 1500 матица у селу Цветке код Краљева. Два дана завршена су заједничким вечерњим дружењем домаћина и македонских пчелара у Сјеници уз предивну музику хотела „Лане“.
За богату агенду коју смо имали прилику да у потпуности реализујемо, поред проф. Ђока Зечевића, дао је допринос и председник Удружења пчелара Златарка из Нове Вароши господин Предраг Томашевић.
Хвала свима који су допринели успешној реализацији ове наше посете.
Samo da napišem da imam najavu pčelara Gornjeg Milanovca kao i Podgorice za posetu mom domu i pčelinjacima.