Aha, pa delimično si u pravu Prijatelju!
Ali nekada davno u Kamenovu na sastanku kome je prisustvovao i čika Boža Petrović bilo je govora o kategorizaciji pčelara!
Sećam se tog austrijskog modela koji nam je implementirao čika Boža!
Međutim, i ti i ja znamo da u Srbiji bilo koja uredba, zakonski akti ili drugo ne regulišu praktično takve kategorije pčelara (mali srednji, veliki...)!
Neće biti da je nezaposlen sa 10 košnica profesionalac!
To nigde ne napisah a zaposlen sa 200 društava "hobista", e to je vrlo diskutabilno jer kada zaposlen (privatni sektor, biznis, profit i dr.), ima taj broj kako da se bavi pčelarstvom!?
Davno je socijalizam prošao kada smo gledali svoja posla, uzimali bolovanja,kosili livade, eskivirali, radili kući svoja posla (znaš onu priču, šta radiš...niša, a plata...Bogovska...!), i realno ova brojka ne odgovara zaposlenim pčelarima!
Uvek sam razmišljao da oko desetak društava po bilo kom osnovu je hobista, dvadesetak pa i do 50 uzgred uz posao a Bogami 100 i više teže ka komercijalnom pčelarenju!
To bi bilo po mom razmišljanju pravilno, ali samo mome razmišljanju!
A što se tiče kategorizacije po ukupnim prihodima, i ja se slažem sa tobom da je na mestu, ali to može u uređenim državama, za sada baš nikako kod nas!
Voleo bih da znam kako bi to bilo primenljivo kod nas, bez kanalisanog i uređenog pčelarenja?
Hvala na učešću u diskusiji, baš mi je drago zbog teme našeg novog člana gospođe Ane!
Uz nadu da će još neko diskutovati, pozdrav sa Zlatar planine gde trenutno sneg pada kao da nikada nije do sada!?