Autor Tema: SEĆANjE!  (Pročitano 4838 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ribić Petar

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Okt 2016
  • Starost: 83
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Edmonton
Odg: SEĆANjE!
« Odgovor #15 poslato: Februar 14, 2020, 04:55:43 »
Dragi prijatelju, tvojim lepim opisom detinjstva, cele familije i najosecajnije Majke /nije slucajno ili greskom veliko slovo/ podsetio si mnoge ako ne sve koji su procitali na njihova najdraza bica, na njihove Majke.  Za svaku majku a tako i za moju nije bilo granica ili nemoguceg sto bi ucinila za svoju decu. Taj dug ne moze da se vrati.  Taj dug moze samo da se dobrim vrati i da se zahvali.  Pitajmo se dali smo dovoljno puta rekli; hvala ti Majko za sve ucinjeno.  Ja sam to znao da joj kazem ali otkad je “otisla” mislim da sam trebao da joj to kazem cesce i vise puta.
Izrazavanja ljubavi i zahvalnosti Majci nikada nije odvise.
Hvala jos jednom na lepom opisu i podsecanju nas ostalih. Pozdrav, Petar
« Poslednja izmena: Februar 14, 2020, 05:02:03 od strane Ribić Petar »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #16 poslato: Februar 14, 2020, 10:15:13 »
Dragi moj cenjeni i poštovani prijatelju i kolega po pčelarstvu iz daleke Kanade, nije slučajno veliko slovo M kada pišem u svakoj rečenici o roditelju jer drugačije bi bilo moja grehota i sramota!
Majka svačija to zaslužuje a pravopis neka ostane gramatičarima i profesorima književnosti i pravopisa!
Hvala ti na lepom i osećajnom komentaru jer bi sve drugojačije bilo neozbiljno.
Uz velike pozdrave tebi i Lepoj nadam se da ćemo s eu aprilu videti u Srbiji i posetiti porodicu Kojović na Pešteru.

Lepo bi bilo da opišeš u najkraćem vaš odmor u Meksiku uz neku lepu fotografiju, naravno u temi van pčelarstva?

Van mreže Sremčević Ivica

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2019
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: selo Bela Voda kod Kruševca oko 200m n.v.
  • Tip košnice: DB 10
« Odgovor #17 poslato: Februar 17, 2020, 16:32:46 »
Živ ti nama bio profesore,podseti me na moju mati koja se isto zvala Ljubica kao i tvoja i dosta je mlada završila jedva sam je upamtio dragi prijatelju,otac je taj od vajkada od koga se očekuje da zaradi finansije i donese u kuću tako smo i mi mlađi rasli .takva je valjda bila podela dužnosti u kući.majka nas je čuvala i vaspitavala i učila kako da postanemo dobri ljudi .To vaspitanje se vidi kod tebe dragi profesore pravo domaćinsko.svaka njoj čast što vas je očuvala i izvela na pravi put što se kaže i da nesebično delite vaše znanje nama mlađima.pozdrav prijatelju i sve najbolje.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #18 poslato: Februar 24, 2020, 09:43:14 »
Hvala Ivo dragi kolega, Majka je uvek za poštovanje i divljenje jer nas je sve odgajila ne žaleći se da joj je teško (a svakako bilo je), ne kakujaći da nema vremena, odvajajući od usta za nas decu, vaspitavajući nas najbolje što je umela i znala!
Zato dok živim imaću puno poštovanje prema mojim roditeljima a posebno prema majci!
Živ i zdrav mi bio!