Autor Tema: XXVIII Manifestacija Kamenovo 2019.  (Pročitano 2290 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
XXVIII Manifestacija Kamenovo 2019.
« poslato: April 30, 2019, 15:11:01 »
I ove 2019. godine kao i mnogo prethodnih, posetio sam manifestaciju Dani homoljskih pčelara na poznatoj pčelarskoj izložbi u Kamenovu!
Ovaj put sam bio pozvan od predsednika mlavskih pčelara mog prijatelja Dragiše Jovića.
Kao i uvek manifestacija je bila posećena i kupovalo se na sve strane, naročito prvi dan!
Drugi dan u nedelju, posetili smo Manastir Vitovnicu a ja sam mojom gošćom i Manastir Gornjak na Mlavi!

Dana 06.04. sa mojom gošćom inače pčelarkom iz Hrvatske preko Kragujevca sam otišao u Kamenovo!
Svi susreti su mi bili dragi a iz priloženih slajdova može se pročitati sa kim sam se sreo!

Radovala me i dodeljena Diploma (kao i prošle godine), a susret sa Dragišom Smiljkovićem koji je samnom dve godine bio u Izvršnom odboru Spos-a, te Vasilijom Radučem iz Švedske a i Ilijom Trajčevskim iz Resena sa Prespanskog jezera su retki ali vrlo prijateljski susrteti!

Naš Rade, ne bi bio to što jeste (Šumadijski šmeker), da mojoj Gošći nije ruku poljubio i darivao čokoladu ali ovde mu izgleda ne važi ona narodna: "dok te mamim, šećerom te hranim" :D ;) ;D

Evo slajdova i opisa!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
Odg: XXVIII Manifestacija Kamenovo 2019.
« Odgovor #1 poslato: April 30, 2019, 15:29:46 »
Kod našeg člana foruma mog prijatelja, na njegov poziv Nebojše Kojića i supruge Snežane iz Tabanovca bili smo gosti i vrlo prijateljski dočekani a i kako bi drugačije kada je Nebojša u pitanju!
Srdačni pozdravi sa kolegom Atanasovim iz Bigarske za vreme zajedničke večere koju je za svoje goste iz Bugarske i nas dvoje organizovao predsednik Dragiša, susret (koji je vrlo čest) sa Zokijem Jovanovićem iz Batočine zatim Srboljubom Belićem i Prof. Stoišom iz Jagodine, takođe članovima IO Spos-a samnom zajedno (dve godine), te Draganom Čejićem i Bojanom Putnikom iz Vršca...
Posebno zadovljstvo je vrlo srdačan susret sa prof. književnosti, pčelarom Mišom Stojanovićem iz Petrovca sa kojim sam se prošle godine i profesionalno družio kao gost Gimnazije na dan Sv. Save u njihovoj školi u Petrovcu!

Moja gošća je pored pčelarstva zainteresovana i za srpske Manastire te je posetila pored Vitovnice i Gornjak gde smo načinili puno zajedničkih snimaka!

U povratku na Zlatar domaćin nam je bio naš član foruma Marko Kovačević iz Kragujevca kome sam vrlo zahvalan na gostoprimstvu.

Ovo je bio kratak opis poseti ovogodišnjoj Manifestaciji i brojnim susretima sa dragim kolegama!
Na žalost pojedine nisam sreo a bili su prvi dan u Kamenovu...gužva!
No, valjda će biti još prilika!

Van mreže Kojić Nebojša

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2016
  • Starost: 50
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Tabanovac, 300m
« Odgovor #2 poslato: April 30, 2019, 16:04:33 »
Poštovani prijatelju što reći nakon brižljivo biranih i pohvalnih reči jedino uputiti poziv na naredno gostovanje ne samo na manefestaciju Dani homoljskih pčelara već kad god vas put nanese i budete u mogućnosti!

Van mreže Petković Milana

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2019
  • Starost: 54
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Viljevo
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #3 poslato: Maj 02, 2019, 01:50:00 »
Dragi moj kolega Đole posebno mi je bila cast i veoma drago sto sam te upoznala drago mi je bilo sto sam bila tvoja gosca u tvojoj kuci na Zlataru gde sam bila veoma srecna i lepo docekana. Takoder ispunio si mi zelju da me odvedes na pcelarski sajam u gradu Kamenovo i usput da mi pokazes puno Manastira na koje si me vodio. Bila sam srecna i ponosna prisustvovati tvom predavanju o pcelama u Novom Pazaru. Hvala ti puno hvala ti na svemu sto si me lepo ugostio u tvom divnom i toplom domu na Zlataru

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #4 poslato: Maj 02, 2019, 09:34:57 »
Veliko ti hvala draga moja Milana na divnim rečima koje si ispisala na našem forumu!
I meni je bilo veoma drago da sam mogao steći toliko poverenja da budem domaćin jednoj meni dragoj mlađanoj koleginici - pčelaru pa još članu našeg foruma, što je, mora se priznati i odgvorono jer ti dolaziš iz druge države a potpuno sama!

Trudio sam se da ti pokažem puno toga u pčelarstvu, da obiđeš neke pčelinjake, da vidiš skromnu opremu i moju pčelarsku kuću gde vrcam med i imam stalni izložbeni štand koji kako si videla još uvek održavam u besprekornom stanju (mada je malo teško zbog mojih godina a i samoće), a sneg na Zlataru te obilazak Manastira Mileševe, Dubnice, Kozme i Damjana su posebna priča!

Želeo sam da ti ukažem pažnju i zahvalnost za poverenje prema meni i kroz tvoje prisustvo na mom predavanju u Novom Pazaru gde sam po osmi put držao predavanje!

Upoznao sam te za brojnim kolegama pčelarima a sama si se uverila koliko pčelara se pozdravilo samnom, pružilo ruku samo u Novom Pazaru, Kamenovu i drugim mestima !

Sama si videla da ne pišem, kakva je bila poseta pčelara i slušanost tokom mog izlaganja i postavljena pitanja a druženje za ručkom u centralnom hotelu (gde se alkohol ne služi) uz prelep ručak i veliku pažnju koju su tebi i meni Novopazarci ukazivali, mislim da nikada nećeš zaboraviti!

Uz nadu da će ti ova poseta ostati u najlepšem sećanju i uspomeni a uz želju da se za Tašmajdansku izložbu vidimo u Beogradu, sradčno te pozdravlja i želim dobro zdravlje i košnice pune meda!

• Larva
« Odgovor #5 poslato: Maj 02, 2019, 10:00:12 »
Dragi moj kolega Đole mogu samo reci da sam veoma veoma srecna sto sam upoznala jednog divnog coveka kao sto si ti. Znas koliko volim pcele zato si mi i pruzio tu srecu i zadovoljstvo da obidem tvoje divne pcelinjake hvala ti puno na svemu sto si mi pruzio i usrecio do kraja zivota. Videt cemo se u Beogradu a doci cu i kod tebe. Zelim ti puno srece zdravlja uspeha u zivotu i da se jos dugo dugo godina druzimo zajedno kako smo poceli

• Larva
« Odgovor #6 poslato: Maj 02, 2019, 15:17:33 »
Slike su predivne koje si postavio na nas forum iako ih ima jako puno koje su meni drage Đole veoma drage i lepe i najlepse provedene trenutke stobom jer mi je srce bilo veliko kao kuca. Nije bitno koliko imas nije bitno bogatstvo ili kosnica koliko imas 5 ili 50 najvece je bogatstvo biti zdrav i imati dobro srce i dusu. Puno ti.pozdrava saljem