Meni je ovo deseti put zaredom da prisustvujem manifestaciji "Dan pčelarstva Arilja".
Više puta sam i u našem časopisu pisao o njoj ali kako Milan reče svaka godina je bila događaj za pamćenje,
pa tako i ova!
Gostiju i prijatelja sa svih strana bivše Juge!
Pun autobus pčelara iz Berana, Plava, Petnjice, zatim kolege iz Bijelog Polja, Sokoca sa Romanije, Rudog, Jagodine,
Lajkovca, Čačka, Lučana, Gornjeg Milanovca, Grblja (More), Valjeva, Rače - Stepa, naravno i svih mesta Zlatiborskog okruga, osim Sjenice.
Danas je na čelu ovog Udruženja Dragutin Jevtović - Šujo a od mog prvog dolaska on je četvrti po redu.
Sećam se kolega predsednika pčelara Arilja koji su tokom prethodnih deset godina pozdravljali goste kojih je iz godine u godinu sve više.
Milojko Petronijević, Milutin Maričić - Brko, Prvoslav Topalović i danas kolega Šujo.
Dakle, tradicija ostaje a predsednici se menjaju, pa se nadam da će buduće generacije dočekati i 50-tu manifestaciju uz moju
ličnu želju da zapišu i zapamte osnivače i predsednike pionire ovog veoma lepog druženja sa Ariljskim pčelarima.
Jer, slava pripada precima a na mladima je da ih pomenu i otrgnu od zaborava a naravno i nastave sa novim naprednim idejama, pa tako zasluže da i njih naredne generacije pamte.
Od pomenutih kolega predsednika, poslednje dve godine nije Manifestaciji prisutan Milutin Maričić - Brko, koji je nažalost imao zdravstvene probleme, ali se iskreno nadam njegovom oporavku i povratku na zasluženo mesto u svom matičnom Udruženju.
Ariljski pčelari su retka organizacija u Srbiji koji imaju svoj pčelarski Dom a ogromnu zaslugu, između ostalih za to nosi i kolega Maričić.
Danas u Arilju posebno zadovoljstvo je blo družiti se sa našim "Forumašima" - Milunom, Bobanom, Medom, Božidarom, Milanom iz Kotraže, Milanom iz Guče, Divcem, Vladom, Čurgom, Grdaom iz Ivanjice, a pogotovo najmlađim Jevtović Markom i Milićević Radošom iz Arilja.
Kolege su postvaili dosta slika a od mene dve na kojima je kolega Marčić Milutin - Brko u pozdravu gostiju na jednoj ranijoj Manifestaciji (pored njega je i član našeg Foruma Vlado Kovačević), i mladi Forumaši Marko i Radoš.
Veliku zahvalnost domaćinima, naročito Šuju i Mihajlu uz pozdrav svim ostalim kolegama sa željom da se i iduće godine u zdravlju i raspoloženju sretnemo u Arilju.
Naravno, raduje obećanje Verice koja napisa... možda i dođem iduće godine...