Autor Tema: Pčelari u poseti domu Zečevića na Zlataru  (Pročitano 70864 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Veljović Rade

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 60
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Gornji Milanovac, Brusnica 330
Odg: Pčelari u poseti domu Zečevića na Zlataru
« Odgovor #105 poslato: Septembar 17, 2013, 21:25:34 »
Ово се није смело пропустити.

Велико хвала незаборавним домаћинима Драгану Дивцу и Ђоку Зечевићу.

Van mreže Milosavljević Dalibor

• Pčela
  • Član na forumu od: Jun 2012
  • Starost: 53
    • www.farbaj.me
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Podgorica, Martinići, Bjelopavlići, 60m.
« Odgovor #106 poslato: Septembar 27, 2013, 22:36:30 »
Evo kako je veceras bilo u Podgorici.

Malo nas je tehnika izdala pa snimak nije najbolji, ali je atmosvera bila bitna.  kasnije se i ovaj sto malo popunio :) :)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #107 poslato: Oktobar 01, 2013, 09:51:17 »
Dado,
hvala na postavljenoj sličici.
Bio je već uveliko mrak u Podgorici a ti si ovo usikao sa mobilnim telefonom pa i nije moglo svetlije i bistrije!?

Šta da kažem o Rajku Đuraškoviću koga upoznah na Zlataru u mom domu, bivšem košarkašu Bosne, velikom čoveku i odličnom pčelaru šta da kažem a da ne pogrešim?
To je čovek širokih pogleda, pre svega na pčelarstvo a trebao bih da pišem stranice i stranice da opišem bar delimično njegov lik!
Dočekao me je kao brata, konak, večera, doručak, obilazak Hrama Vaskrsenja Hristovog, najkraće rečeno želeo je sve ama baš sve da mi pokaže...kuću, dvorište, kacu sa 2 tone grožđa, mnogo toga...
No, ja nisam imao toliko vremena jer sam žurio na Jadran, ali i ovo je na mene ostavilo snažan utisak koji se ne može obrisati!

Kada bih imao priliku da za Crnogorski časopis (neznam da li se to tamo praktikuje), sa posebnim poštovanjem bih napisao jedan tekst o Rajkovim aktivnostima i inetrersovanjima u pčelarstvu!
Uostalom Rajko ima preko 100 društava, dugo se pčelama bavi pa ima se što i pisati.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #108 poslato: Oktobar 11, 2013, 08:31:31 »
I juče, 10.10.2013. godine imao sam drage goste koji su došli na Zlatar i posetili naš dom!
Pčelar dipl. ing. Vlado Anić iz Beograda sa svojom ćerkom (sada članom našeg Foruma), dipl. ing. Ivanom, bili su na doručku kod nas a obišli smo i kamion sa pčelkama na Bakalovini!
Vlado je pčelar a nada se da će to biti i Ivana (građevinski inženjer), a poznajemo se više godina.
O Vladinom spajanju dva nukleuasa sam ovde već pisao a od Vlada je mnogo pčelara Srbije kupilo štanc pumpe za vađenje perge, nakon mog pisanja u časopisu o pergi!
Ivana se već sinoć učlaninla na naš Forum!
Kolega Vlado mnogo zna o pergi i svaki put kada dođe na Zlatar pričamo o njoj a uvek donese nešto novo napisao o pergi!
Vlade je bio veliki drug i prijatelj nedavno preminulog (i mog prijatelja), dr Slavomira Popovića, pisca brojnih tekstova u časopisu.
Ova poseta je bila i radna i prijateljska!
Veliki pozdrav Vdau i Ivani od Bebe i mene.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #109 poslato: Oktobar 11, 2013, 08:35:36 »
U popodnevnim satima sam imao veliko zadovoljstvo da sa rdaošću na kratko pozdravim oca Saše Radosavljevića iz Aleksandrovca,
koji je sa svojim prijateljima (borave na Zlatiboru) posetio moj dom na Zlataru!
Počastili smo se kaficom a i nazdravili za susret koji je bio kratak ali vrlo srdačan.
Velika stvar je imati prijatelje na sve strane!
Ja sam svojevremeno spavao kod Radosavljevića u Ratajama i bio vrlo lepo ugošćen.

Hvala Nebojši na poseti.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #110 poslato: Mart 23, 2014, 07:57:04 »
Dana 21.03.2014. godine po ko zna koji put (više ne brojimo), dom Zečevića na Zlataru posetio je moj dobar prijatelj i kolega po pčelarstvu Zoran Sević sa suprugom Gocom i sinom Aleksom, iz Ljubovije.
Druženje u večernjim satima do kasno u noć, uneli su novu radost u naš dom!
Dragi prijatelji su uvek dobro došli a razgovoru nikada kraja jer imamo toliko tema da ih ni za mesec dana sve ne možemo ispričati?

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #111 poslato: Mart 23, 2014, 08:02:17 »
Dana 22. marta posetili smo moj kamion u Bistrici!
Bilo je oko 10.30 sati a pčele su donosile polen i nektar sa dženarike!
Vaga je pokazivala temperaturu ispod košnice u zoni kućišta vage, od 24 stepena?
Nakon obilaska kamiona nastavili smo put za Pljevlja gde Zokija uslikah sa panoramom rudnika uglja, termoelektranom i delom varoši Pljevlja!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #112 poslato: Mart 23, 2014, 09:05:10 »
Dok smo Zoki i ja bili u Pljevljima na predavanju, moja supruga Beba je sa Gocom i Aleksom obišla Manstir na planini Zlataru u mestu zvanom "Vodena Poljana" na preko 1400 metara nadmorske visine!
Kako su nam ispričali, Goca je puna utisaka a Aleksa je uživao u trčkarajući prelepim livadama planine Zlatara!
Načini li su sijaset sličica a evo nekoliko za sećanje na njihovo druženje!
Ianče, Goca i Beba su proverene prijateljice.
Zlatar je zaista predivna i blagorodna planina sa beskrajnim četinarskim šumama i prolpancima gde je pravi odmor za dušu
svakog živog bića.
Ima jedan detalj iz prošlog vremena koji "govori" o širokom "srcu" ove prekrasne planine a koji se može pročitati na spomen česmi iz vremena 19-tog veka!
Prilog je na slici!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #113 poslato: Mart 23, 2014, 09:06:49 »
Moj prijatelj Zoki je u kasnim satima sa porodicom otišao za Ljuboviju jer ima kako mi reče prilično rada sa pčelama i pomoć koju je obećao da uradi na kamionu svog zeta.

Hvala Zoki na dragoj poseti.
Bebi i meni, bilo je veliko zadovoljstvo.
Pamtićemo ovu posetu dugo!

Van mreže Sević Zoran

• Urednik
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ljuboviđa
« Odgovor #114 poslato: Mart 23, 2014, 22:15:09 »
Porodica Sević Zahvaljuje sa na gostoprimstvu na Zlataru, koje ostaje u trajnom sećanju kao i uvek!

Očekujemo uzvratnu posetu koja nam je na rastanku čvrsto obećana, pa da i mi pokažemo lepote Ljubovije, manastir Soko grad, stanište beloglavog supa, Drinu.......

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
« Odgovor #115 poslato: Mart 11, 2015, 19:53:26 »
Поштоване колеге пчелари
Данас сам имао част да поново посетим дом породице Зечевић на Златару.Предходних дана на Златару је вејао снег.Међутим пут до дома Зечевића,Ђока и његове супруге Бебе је лепо очишћен тако да сам без проблема колима дошао до капије.На улазу ме сачека њихов кућни љубимац и лавежом јавља домаћинима да имају посету.Али ми не дозвољава да се приближим капији све до тренутка док се на прозору није појавио домаћин.Верни пас чувар дома Зечевића ме је пропустио да уђем у двориште онако радосно махајући репом.
У посету дому Зечевића сам то морам признати отишао у непримерено време(јер бонтон каже да се од 15-17 часова)не иде у госте јер је то време за одмор и опуштање.Међутим да за Ђока нема одмора нити опуштања уверио сам се јер сам га затекао како седи за рачунаром и на форуму БПП са колегама члановима форума размењује пчеларска искуства.Ушао сам на спрат његовог дома и у радној соби намењеној за рад овога форума сачекао да мој и ваш домаћин заврши започети пост.Након тога сиђосмо у дневну собу где ме као и увек љубазно дочека Ђокова супруга Беба.Послужи ме медом и хладном Златарском водом а Ђоко нуди домаћу ракију,сок,киселу воду итд.Затим нас Беба послужи кафом а након кафе и са овалом лепо сервиране и укусне домаће пршуте.
Ђоко и ја у пријатној домаћинској атмосвери причасмо.О чему би другом него о пчеларству и пчелама.То нам је увек омиљена тема.
А било је Богами и мало звука струна.Ђоко је и за то баш даровит као и за пчеларство.Љубав према гуслама је наследио од ђеда Стевана а љубав према пчелама од бабе Стоје-познате Златарске пчеларке.
Међутим била је и још једна за нас врло битна и актуелна тема.А то је као што сте већ обавештени-Жеља да организујемо званично ПРВИ СУСРЕТ ФОРУМАША БПП овде на Златару.Ево ексклузиво да Вас информишем да је за понедељак 16.03.2015.год у 15.часова заказан састанак везано за ову тему.Наравно о свему ћете бити УСКОРО обавештени.
Растасмо се вечерас око 19.часова.Испратише ме до капије.Испрати ме до кола и њихов верни љубимац коме нажалост не запамтих име.Поздрависмо се.Захвалише ми се пријатељски на посети а ја њима на гостопримству.
                                                                        Хвала Вам на свему драги Ђоко и Бебо

« Poslednja izmena: Mart 11, 2015, 20:27:25 od strane Bjelić Milanko »

Van mreže Zdravković Radiša

• Lutka
  • Član na forumu od: Feb 2014
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kruševac, 250 mnv
« Odgovor #116 poslato: Mart 11, 2015, 20:28:58 »
Sve ti lepo to Milanko objasni ,ali ostadosmo uskraćeni
za deo priče iza pršute.Nije valjda bilo nasuvo  :D.Bila bi šteta.

Pozdrav iz Naupare kod Kruševca

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #117 poslato: Mart 11, 2015, 20:43:21 »
Hvala moj dobri Mile, hvala na poseti i tvom prijateljskom pisanju na našem forumu.
Kako bi to drugačije radio čovek poput tebe?
Ti si osoba koja je patrijarhalno vaspitana i poštovanje koje izražavaš prema drugima govori samo o tebi.
To se mora ceniti a moja malenkost se ponosi sa svojim minulim radom.
Evo sličica tvoje poete mom domu na Zlataru.
Hvala ti na stihovima koje si ispisao o mome pčelarstvu i mojih predaka koje je pretpčeno u guslarske stihove.
Bog ti dragi svakoga dobroga podario kako tebi tako i tvojim najmilijm.

Hvala ti moj dobri Prijatelju.

Evo večerašnjih sličica sa tvoje posete:

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
« Odgovor #118 poslato: Mart 11, 2015, 21:09:10 »
Е Радиша драги пријатељу
да испуним ову твоју жељу
а и нисам неку тајну чуво
нисмо јели пршуту на суво
попила се и капљица нека
тако Ђоко свакога дочека
а са њиме и госпођа Беба
дочекају сваког' како треба
Па се после чу и глас гусала
једна нова песма се певала
што је писах нашем домаћину
о пореклу његовом истину
и о лози братства Зечевића
нећу о том да се сада прича
касније ће она да се пјева.
              Поздрављам те пријатељу стари
              нека су ти живи Наупари!!!

Van mreže Šuljagić Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 57
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banatski Karlovac 99m
« Odgovor #119 poslato: Mart 11, 2015, 21:09:46 »
Nije bilo na suvo Radiša...vidiš li u prvom planu sok od breskve... ;)