Дејане,
Драго ми је да си колико-толико надокнадио штету, мада ти силно твоје нервирање неће ништа надокнадити.
Живимо у шашавом времену које у људима буди све оно најгоре, наравно и оно најбоље, па ко се како снађе.
Једно је сасвим сигурно, да нема "колега пчелара", који купују украдене кошнице, не би било ни толико крађа!
Просто је невероватно да нормалан човек пчелар, дозволи себи да купи "повољно", кошнице иако сам сасвим сигуран да је свима јасно да су те "повољне", кошнице неком колеги пчелару украдене.
Докле год има тог олоша међу нама, дотле ће бити и лопова који краду кошнице!
Ове године сам свашта чуо од колега са разних страна. Краду кошнице, краду из кошница рамове са медом и пчелама, краду мед, краду матице? Па ко то ради сем "пчелара". Много се људског шљама накотило и на жалост међу нама их има све више. Зато су те крађе толико учестале. Свакако да се тим нељудима треба стати на пут, пчелињаци ће морати да се добро чувају, а како то све извести? Па нисам паметан. Одвезем пчелињак негде и лепо поред њега кампујем, ја или неки мој колега па на смену. Све је то велики проблем али изгледа да ће то тако морати. Читајући све ово што се теби дешавало, човеку остане неки лош осећај у стомаку.
Верујем да је ипак много више часних и поштених људи међу нама пчеларима, а да ће они други, пре или после увидети да та њихова нечасна работа једноставно мора престати, на овај или онај начин.
Поздрав свима и свако добро