U subotu, 30. septembra, održana je izvanredna pčelarska manifestacija u režiji tamošnjeg Udruženja pčelara!
Imao sam čast i zadovoljstvo da prisustvujem toj manifestaciji koja je sadržajem nadvisila sva moja očekivanja.
Veliki broj izlagača pčelarskih proizvoda i opreme blistavo je pokazao da su Subotički pčelari znanjem i vizijom osmislili izložbene štandove da se naprosto kupac i nije mogao opredeliti kod koga će kupiti med, medovaču, razne kreme, preparate i sl.
Izvanredno osmišljen odličan program, nikoga od prisutnih nije ostavio ravnodušnim.
Izbor kraljice meda i završni deo programa (nakon ručka za sve goste), oduševili su sve koji su se toga trenutka zatekli na platou u neposrednoj blizini gradske Većnice i prelepe fontane!
Taj završni deo su ulepšale plesačice sa programom koji ću po povratku u Srbiju (trenutno sam u Mađarskoj), prezentirati uživo na našem forumu.
Biće to, nadam se, Mikiju pravo zadovoljstvo, a Bogami ni ja nisam ostao ravnodušan!
Još samo da naglasim da je održan okrugli sto na kome su govorili pčelarski poslenici Mađarske, Rumunije, Hrvatske, BiH kao i Srbije.
Razgovor se odnosio na međudržavnu i pogranićnu saradnju Srbije u oblasti pčelarstva.
Sve čestitke i pohvale predsedniku Subtičkih pčelara kolegi Živoslavu Stojanoviću na dobro osmišljenom programu i srdačnom dočeku za sve nas prisutne.
Žika se trudio da nam uzgred dočara i lepote Subotice a gradska Većnica je na mene ostavila snažan utisak i kao objekat i kao hram svih značajnijih zbivanja u proteklom periodu.
Gradonačelnik Subotice, g. Vućinić je svojim prisustvom i govorom pokazao da je veliki prijatelj pčelarstva i ovdašnijih pčelara.
Bila mi je čast popričati sa njim o Subotici i drugim aktuelnim zbivanjima.
Na kraju želim da uputim pozdrave, Dinu i Zeničkim pčelarima, Bobanu iz Paraćina, Nikoli Vučiniu, Tanji Mrdak, Voji Kaporu, Maiću i svima sa kojima sam se družio u subotu u Subotici
Slike i video materijal će biti naknadno ostavljeni