Autor Tema: Sulejman Alijagić u Sjenici  (Pročitano 1196 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Sulejman Alijagić u Sjenici
« poslato: Januar 19, 2020, 14:20:31 »
Juče, 18.01.2020. godine pozvan sam od predsednika Up "Sjenička pčela" Eldina Čolovića kao i od prof. Murata Baždara da prisustvujem predavanju prof. Sulejmana Alijagića u Sjenici.
Prof. Alijagić je na listi predavača SPOS-a pa pošto sam se čuo sa njim pre dolaska u Srbiju kada je izrazio nadu da ćemo se sresti u Sjenici, a prijatelji me inače pozvali, otišao sam sa kolegom Nehadom Hasović na predavanje i susret sa profesorom Sulejmanom.

Predavanje je bilo veoma poučno i vrlo korisno (a i kako bi drugačije od velikog pčelarskog znalca), a pažnja koju mi je na početku i tokom predavanja Profa ukazivao, dovela me, iako me poznaju svi Sjeničaci, malo i u neprijatnu situaciju ali u svakom slučaju ljudski je godila...slagao bih kada bih drugačije napisao.

Na moje veliko iznenađenje Suljo je javno, nakon predavanja saopštio da ima dva poklona uz izvinjenje osatlim prisutnim i to za predsednika Eldina i moju malenkost!
Poklonio mi je ediciju "No Bees, No Life", grupe autora na čelu sa G. Boštjanom Nočom, predsednikom Saveza pčelara Slovenije, koji mi se danas javno na Fejsu zahvalio.
Iako na Engleskom jeziku, izloženi referati (radovi), poznatih svetskim pčelarskih imena među kojima je i Prof. dr Lebedev našao se i profesor Alijagić!
Edicija je velikog formata, na finom kunsduk papiru sa predivnim fotografijama gde sam uočio najlepše od autora našeg člana foruma G. Branka Obranoviča!
Knjiga sa posvetom me učinila bogatijim za jedno prijateljstvo i kvalitetom uvećala moju pčelarsku literaturu.
Veliko hvala dragom Sulejmanu jer ovo se ne zaboravlja.

Druženje nakon predavanja u hotelu Lane, vlasništvo predsednika Čolovića uz divnu večeru, protkano je bilo neizbežnim pčelarskim temama. Tu nam je prednjačio (iako malo prehlađen), veliki pčelarski znalac, prof. Murat Baždar, moj dragi prijatelj sa kojim se svakodnevno čujem!
Uz čašicu pića i divnog razgovora ostadosmo skoro do ponoći!

Evo nekoliko fotografija sa druženja!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Sulejman Alijagić u Sjenici
« Odgovor #1 poslato: Januar 19, 2020, 14:22:30 »
Poklon i srdačnost se ne zaboravljaju!