U isto vreme 28.03.2015 kada je domaćin ovog cenjenog Foruma bio u Trsteniku i mi pčelari Subotice smo bili tamo negde pored njega u blizini.
Najpre smo posetili pčelarski dom uvaženog potomka Donskih Kozaka - Leva Plužnjikova u Stalaću. Bio sam tamo više puta, ali se uvek iznova ponovo obradujem i oduševim.
Potom smo posetili pčelinjak mog dragog prijatelja Nenada Marinkovića iz Kruševca.
Njegovo gostoprimstvo i srdačnost ostaće zauvek zapamćeno među subotičkim pčelarima.
Potom nam se pridružio naš prijatelj Miljko Šljivić, bivši predsednik SPOS-a, jedno od najčasnijih imena među svim predsednicima SPOS-a koje sam imao prilike da upoznam i velikog zaljubljenika u pčelartsvo i ljude dobre volje. Proveo je s nama ukupno preko 6 sati. Hvala mu od srca!
Put nas je dalje vodio do Medveđe i Pčelarske zadruge Roj. E, tek je tu bila prava fešta.
Posetili smo pogon limarije i stolarije, a u posebnoj prostoriji, namenjenoj za goste dočekali su nas, sem domaćina Radeta Bradića i dvojica veoma dragih ljudi, glumaca iz poznate serije "Selo gori, a baba se češlja". Bili su to Momir Bradić (stariji popa iz serije) i Miloš Bajić, otac režisera i glumca Radoša Bajića, inače starog kuma iz serije. Bilo je tu predivnih beseda (preosv. Nikolaj Velimirović u Londonu 1915 - besedio Momir Bradić), pa i pesme ("Oj Moravo..." - Miloš Bajić), kao i niz zgoda sa snimanja serije, a u prvom redu o Džodi ("ima jedno pivo") i o Suzani Mančić.
Sa nama, subotičkim pčelarima putovao je i naš zamenik gradonačelnika G-din Ljuben Hristov. Nisam čovek politike, čak je sve manje cenim, ali taj čovek je zaista nešto posebno, rekao bih da je pravi primer apolitičnog političara, pa mi je možda i zato veoma drag. Neizmerno mu hvala što je bio deo naše ekipe. Zajedno s njim i G-dinom Radetom Bradićem posetili smo i opštinu Trstenik gde su nas primili zamenik gradonačelnika G-din Stevan Đaković i načelnik sekretarijata za privredu G-din Zoran Ertić. Očekujem, nadam se da će iz ove posete uslediti i nova privredna saradnja dva grada - Trstenika i Subotice.
Kratko i jasno: i po veoma kišnom i tmurnom danu, bio je ovo jedan od mojih najsvetlijih dana u mom pčelarskom stažu.
Hvala domaćinima Rasinskog okruga na ukazanom gostoprimstvu!