Autor Tema: Предавање Радета Костадновића у удружењу пчелара " Бели Багрем " у Лесковцу  (Pročitano 3473 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Пејчић Владимир

• Urednik
  • Član na forumu od: Apr 2013
  • Starost: 62
  • Pol: Muškarac
  • Kada bismo bili kao pcele , bili bismo bolji ljudi
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Доње Црнатово, 400 м
 Данас је наш уважени колега , Раде Костадиновић,  одржао једно добро едукативно предавање  на тему " храна и исхрана пчела"  у удружењу пчелара " Бели Багрем" у Лесковцу.
 Присутно око стотинак колега пчелара. Методично и поступно Раде је обрадио период припреме пчелињих заједница за зиму, прихрану истих,поступак израде погача,сатав истих са освртом на употребу препарата КАС-81.... У сали се са пажњом слушао предавач а на крају излагања  следио је громогласни аплауз.
  Предавање су пратиле и наше маленкости: Верица, Драган и Влада.   
  Све похвале Радету.

Ево и сличица :
vlada

Van mreže Пејчић Владимир

• Urednik
  • Član na forumu od: Apr 2013
  • Kada bismo bili kao pcele , bili bismo bolji ljudi
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Доње Црнатово, 400 м
 А ево и чувене Радетове бележнице са потписима светски признатих  научника из области  пчеларства:
vlada

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Hvala Uredniče na izveštaju!
Baš se radujem da je moj kolega Predavač ostavio takav utisak.
Drugačiji izveštaj ne bih ni očekivao, a ne bi ni valjalo!
Jer Radeta sada zovu udruženja širom Srbije i ja mu se divim na dobroj kondiciji, elanu i pravilnoj edukaciji
pčelara a naročito mlađanih početnika.
Dakle, sasvim sigurno mogu ustvrditi da je sada jedan od najaktivnijih predavača Spos-a!
Pozdrav i Radetu.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
Moje udruženje "Beli Bagrem"  koje ima izuzetno dobre pčelare ,od danas je brojnije i bogatije za još jednog člana ,pridružio nam se kolega dr.vet. med. Vladimir Pejčić.U porti crkeve oslušali smo predavanje koje je održao naš kolega Rade Kostadinović.S obzirom da je Rade na početku svoje prdavačke karijere, održao je sadržajno predavanje.Radetu želim mnogo posetilaca na predavanjima po celoj  Srbiji i šire.
« Poslednja izmena: Februar 02, 2014, 20:00:13 od strane Mihajlović Verica »

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
Како је било,могу да замислим,а познајуќи Шумадинца само предпостављам какву пажњу је
слушаоцима посветио,свака част организатору и предавачу,ахх умало да заборавим,биле су и наше колеге и колегинице са форума-уредници ;) :D
свака част!На фотку коју постављам је мој драги пријатељ из Лесковца Зоран Марковиќ,овог пута користим прилику да га поздравим
упознали смо се у Сурдулицу,одличан пчелар и добар друг.поздрав

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Шта рећи, јуче УП "Рашка", данас "Бели багарем" из Лековца, као што видете шпартам по Србији, и тако ће бити до све до прве декаде марта, јер је уговорено још 8 предавања.

По трећи пут сам у Лесковцу за мање од годину дана, два пута на позив овог удружења и једном УП "Лековац" али то ништа не смете да предавања увек прате пчелари оба удружења. Данас је било и колега из Бојника на челу са председником Мићом са којим сам договорио предавање за 15.3.
Посебну захвалност дугујем уредницима са овог форума, нашој Верици која је била заједно са својим супругом проф Драганом, затим др Влади.  Са Владом и Верицом сам пре и после предавања разменио неколико веома корисних инфромација. Надам се да ће и они
са својим великим пчеларским знањем и искуством ускоро бити предавачи СПОС-а на добробит пчеларства.

Зоран Марковић, члан удрушења "Лесковац" велики заљубљеник, слободно могу рећи фанатик пчеларске фотографије поново ми је пре предавања поклонио 40х30цм слику "пчела на цвету". Наравно и ову слику ћу ових дана урамити и красиће мој дом.
Наравно позвао сам присутне да посете овај форум и да се сходно својим интересовањима да се учлане.
Посебно би истакао да сва предавања овог удружења се одвијају у прелепој сали Парохијског дома Саборне цркве у центру Лесковца где је домаћин свештеник Звонко, познати лесковачки пчелар и делегат у Скупштини СПОС-а. Звонко веома често у локалној самоуправи код функционера остварује одређене субвенције за пчеларе, на шта су му они посебно захвали.

Куриозитет је да су 3 последња моја предавања снимале локалне ТВ станицеЧ ТВ Прибој 25.1.  ТВ Рашка 1.2. и ТВ К-1 Лесковац 2.2.2014.г. Хвала телевизијама што на најбољи начин популаришу пчеларство.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 65
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana, Radovanje 225mnv
  • Tip košnice: РВ - ЕВ

Svaka cast Rade neumoran si. Nesebicno pomazes i prenosis svoje znanje svima koji hoce da cuju. Nastavi tako za dobrobit srpskog pcelarstva. Pozdrav i do skorog vidjenja.