Autor Tema: Slava i predavanja prof. Stanimirovića i prof. Zečevića u Rači Grajujevačkoj!  (Pročitano 6705 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Glišović Verko

• Larva
  • Član na forumu od: Sep 2013
  • Starost: 53
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac, selo Veliko Krčmare,240m
Sutra 8.12.2013 godine pcelarsko drustvo "Matica"iz Race kragujevacke na svoju krsnu slavu odrzace skup clanova pcelarskog drustva sa svojim gostima iz cele Srbije.Skup je u 10h Skupstini Opstine Raca  predavanje ce odrzati profesori Zoran Stanimirovic i Djoko Zecevic,sutra ce ujedno i biti uclanjenje u Drustvo clanarina je ista kao i prosle godine

Van mreže Adžić Darko

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2012
  • Starost: 47
  • www.epcelarenje.rs
    • www.epcelarenje.rs
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rača Kragujevačka, Miraševac 120 mnv
Данас је пчеларско друштво "Карађорђево Трмчиште" из Раче крагујевачке славило своју славу Свети Климент и својим члановима и осталим гостима из Крагујевца, Баточине, Лапова, Тополе и оближњих места приредило изванредно предавање проф.др. Зорана Станимировића и проф.Ђоке Зечевића који су својим излагањем одушевили присутне. Након предавања следила је богата закуска за госте и чланове.

На овом линку можете погледати још слика.

https://www.facebook.com/rusmir.cohodar/media_set?set=a.708401049193239.1073741885.100000700518571&type=1

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Dugačak put do Rače (oko 220 km), nije mi teško pao jer sam u Rači sreo dosta dragih kolega sa našeg foruma a i onih koji to još uvek nisu!
Sa posebnim zadovoljstvom sam odslušao dugačko predavanje prof. Stanimiotvića koje je bilo vrlo korisno sa niz značajnih informacija.

U temi koju sam dogovorio sa predsednikom Rusmirom, našim članom, a koja je nova na mojoj listi tema Spos-a, trudio sam se (iako je Profa jako odužio pa mi skratio vreme - razumljivo bila je Slava a riba se hladi!!!), da je skoro telegrafski odradim a učinilo mi se da je ostavila utisak i iritirala interesovanje?
Pa to napisa i kolega Darko!

Tema se slovi imenom: "Perga, značaj, načini prikupljanja, čuvanje i upotreba"
Po prvi put se pojavljuje kao zvanična tema na listi zvaničnih predavanja Spos-a a koju je odobrio IO!
Mislim da se može prezentovati svim pčelarima ma gde bili, bez obzira na lokaciju - od 0-2000metara nv!

Kraći razgovori i srdačan stisak ruku naših forumaša, bilo je pravo zadovoljstvo!
Tu su bili: Aca Stanković iz Aranđelovca, Zoran Rančić iz Plane, Momo, Marko i Rade iz Kragujevca, Zoran Jovanović iz Batočine,
Rusmir, Darko, Verko, Čej iz Rače...
Drago mi je da sam upoznao Darka, mladog i ambicioznog momka a i njegovog oca Gruja.
Lepo je i nezaboravno videti prijatelje i drage kolege.

Hvala vam Kolege na pažnji koju ste mi ukazali kratkim druženjem...to se ne zaboravlja.

« Poslednja izmena: Decembar 09, 2013, 09:18:38 od strane admin »

Van mreže Kovačević Marko

• Lutka
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac 300m
Ja sam juce odslusao tri odlicna predavanja.U Raci prof. Stanimirovica i Zecevica a u povratku za Kragujevac Moma je odrzao krace predavanje .

Van mreže Rančić Zoran

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 55
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana 140mnv
Predavanja su bila odlicna i imalo je puno toga novog da se cuje.Samo Djoko,nisi smeo da pomenes cenu perge!!! ;D ;D ;D
Za stolom sam cuo od mnogih da ti se sprema konkurencija...ha-ha...Ma ne sekiraj se,mora da se salili jer je prica isla posle druge flase vina!!! 8)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
Zoki, munjo Velike Plane,
znam kako to ide posle druge flaše vina!?
Ali iskreno, ja sam malo ozbiljnije želeo da ovaj novi proizvod na našem pčelarskom tršitu zaštitim sa cenom jer šarolikost je ubitačna
i ne donosi ništa dobroga!
Kao primer toga jeste i cena mleča (da ne pričamo o medu), koja se na našem pčelarskom tržištu kreće od 400 dinara pa čak i do 4000 (LJ. Milošević Prilike kod Ivanjice)!?
Šta to znači, apsolutno ne razumem?
Zbog toga sam i pomenuo cenu perge a ona je zaista bila 1000 dinara za 10 grama na Tašu!
Ako krene masovnije prikupljanje perge u Srbiji, ja ću se uvek na predavanjima o Pergi truditi da propagiram korektnu cenu jer se radi
o proizvodu (za pčelare - ne i za pčele), koji je vrlo koristan za ljudsku upotrebu, pa je otuida moramo i ceniti!
Kako si juče čuo, čovek i da hoće, ne može napraviti veštačku pergu - za sada ni nauka to ne može, pa zašto bi bila za džabe?
A mleč, med i još ponešto, e to ne mora baš uvek biti 100% čisto!?
Da li sam u pravu ili ne, za diskusiju je a i vreme će pokazati?

Drago mi je da si došao na predavanje a vidim da si sa Zokijem i Rajicom bio, što se kaže u "elmntu" - naravno nakon druge boce vina :D

Srdačan pozdrav

Van mreže Rančić Zoran

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 55
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana 140mnv
I prof.Stanimirovic je bio na nivou-malo se upleo oko one price o GMO al to ce da precutimo. ;D
Nisam ga shvatio dal je hteo da kaze da nam je to neminovnost ili je za to?Mislim da je ovo drugo... :o

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
I prof.Stanimirovic je bio na nivou-malo se upleo oko one price o GMO al to ce da precutimo. ;D
Nisam ga shvatio dal je hteo da kaze da nam je to neminovnost ili je za to?Mislim da je ovo drugo... :o
Zorane, iskreno Profa je vrh vrhova u poznavanju bolesti i biologije pčele!
Kapa dole, nemam komentara.
Malo je egolateričan, ali šta da radimo, njegovo pravo to mu po vokaciji i pripada!

A za GMO, pa sedeli smo za stolom zajedno i malo je to razjasnio! Nije čini mi se ono drugo?
Samo je postavio pitanje: šta je lubenica, krastavac, insulin...da slučajno to nije Gmo!?
To već koristimo, zar ne?

On je za proizvodnju naših autohtonih polj. proizvoda, kojim ćemo pokušati da maltene "brendiramo" svetski zainteresovane korisnike zdrave hrane a Gmo, pa ma koliko se mi bunili on će doći u Srbiju a već ga ima kod nas ali mi to ne prioznajemo?

Van mreže Stanković Aleksandar

• Jaje
  • **
  • Starost: 88
  • Pozdrav iz Šumadije
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banja kod Aranđelovca, nadmorska visina 229m
Evo da i ja sa par rečenica izrazim svoje zadovoljstvo što sam juče bio u prilici da u Rači saslušam dva divna, nadahnuta, predavanja Prof Dr Zorana Stanimirović i našeg domaćina sa ovog foruma Prof Đoka Zečević koji nas je u svom stilu ( mada skraćeno i telegrafski ) upoznao sa značajem i koristima koje pčelar može ostvariti malo većim angažovanjem na sakupljanju pčelinje perge nego što to sada u proseku činimo.
Sve u svemu lepo proveden dan u druženju sa dobrim domaćinima i dragim kolegama- pčelarima.
U prilogu je i par mojih snimaka sa ovog skupa.

AS

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Sve je juce u Rači bilo za pamćenje.

Hvala domacinima na svemu.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Glišović Verko

• Larva
Snimak predavanja je uradjen telefonom zato molim kolege za izvinjenje zbog kvaliteta snimka

« Poslednja izmena: Decembar 09, 2013, 23:45:27 od strane admin »

Van mreže Glišović Verko

• Larva
Na snimku je mozda 85% predavanja,i imam deo predavanja prof.Djoka dok nije crkla baterija na tel.taj deo snimka sutra izbacujem

Van mreže Stanojević Goran

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Okt 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Smederevska Palanka, 120m
Domacino odlicni, kao i predavanja. Pozdrav za prijatelje.

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
Немам речи,одлично одраѓено и домаќини и предавачи,свака част!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
Poštovani kolega Verko,
nema potrebe za izvinjavanjem ali moram ti napisati sledeće:
Ovaj put ima zaista više opravdanih razloga što se ljutim za postavljanje ovog nakaradnog video klipa!?
Kao prvo, ove delove koje si postavio (sirov materijal),  uopšte nije predavanje već telegrafsko predstavljanje koje sam nažalost radio veoma brzo jer se nakon dugačkog predavanja prof. Zorana (bilo je dva sata dok sam ja bio a još pre mog dolaska?), deo slušalaca maltene unerevozio, pa zbog dugog puta da ispoštujem Rusmira, ja sam ipak i pored toga održao do sada najbrže predavanje, milim na brzinu pričanja i kraćenje teme, pa sam čak nažalost i reagovao na neki smeh u sali!?
To nikako nije smelo da ide kao konačna verzija na Youtube a nikako na naš forum!?
Ako zatreba ja ću temu ONLINE održati ali ovako ovo ti moram skloniti sa foruma a takođe ti predlažem da ga izbrišeš sa Youtuba.

Ja ću verovatno uskoro biti u Batočini sa istom temom pa onda "napuni bateriju" i snim ali valjano sa osvetljenjem i iz pravilnog ugla da bar nešto vredi i da se članstvo ne smeje?
Tamo u Batočini nećemo nigde žuriti pa  će biti sve mnogo razgovetnije i kompletnije!

Pa još nešto pola mog predstavljanja kamera je okrenuta u pod i noge što nije za javnost!?
Ja sam na Youtube obradio 140 video klipova ali sam sirov materijal sredio i tek onda ga posatvio?

Svim članovima koji su ovo videli izvinjavam se najiskrenije na vrlo lošoj prezentaciji tj. snimljenom materijalu.