Autor Tema: Посета на предавачот на СПОС Раде Костадиновиќ во Македонија  (Pročitano 5238 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tasevski Branko

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 82
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Makedonija, s. Pelince 500 m
Од вчера редовен предавач на СПОС Раде Костадиновиќ, од Крагујевац, ја започна едукативна посета на пчеларските здруженија во Македонија.
По пристигнување во Куманово и краток одмор кај домаќинот Бранко Тасевски, пртед кумановските пчелари и пошироко одржа прекрасно предавање. Денес (05.02.2015) одржа предавање во Скопје, а утре заминува за Крива Паланка и Пробиштип, сабота во Битола, недела и понеделник во Охрид и вторник во Струмица, каде исто така ќе одржи многу убави пчеларски предавања.
Со почит Бранко

Van mreže Petrovski Marjan

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skoplje , selidbeno pcelarenje, razvoj na 250 m nadm, visine
Postovane Kolege , 05 .02 u Skoplje pred prepune sale Stopanske komore  odrzao je predavanje nas kolega Rade Kostadinovic .
Predavanje je proteklo odlicno i na kaju sa burnim aplauzom.......

deo atmosvere ......

Van mreže Petrovski Marjan

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skoplje , selidbeno pcelarenje, razvoj na 250 m nadm, visine
...... fotografisanje sa clanovima foruma Konevski Blagoja i Kostadinovski Djodji......

i za mene draga fotografija sa kolegom Kostadinovic Rade......

pozdrav kolege.....

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Bravo Marjane, zaista impozantno.
Naš Rade je "magnet" i svugde se okuplja veliki broj pčelara na njegovim predavanjima.
Jedva čekam da se vradti i da nam on lično prenese iskustva iz Makedonije?
Ali ono što me brine jeste da je malo slika sa forumašima a Makedonija je na ovom našem forumu prisutna sa preko 120 članova!?

Pozdrav

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
Vidim da je kolega Marjan (u sitne sate) napisao kratki izveštaj o jučerašnjem predavanju u Skoplju našeg uvaženog kolegu (člana ovog Foruma) i predavača SPOS-a Radetea Kostadinovića.

Ja ću da se nadovežem ovom kratkom izveštaju.

Kolega Rade kako što već je bilo najavljeno od prekjuče pa sve do 11.02.2015 godine nalazi se na velikoj turneji u Makedoniji, gde će da održi svoja pčelarska predavanja u 7 gradova i to: Kumanovo, Skoplje, Kriva Palanka, Probištip, Bitolj, Ohrid i Strumica.
Ja kolko se sećam ovo je najduža turneja jednog pčelarskog predavača u Makedoniji.
Dakle, prekjuče predavanje je održao u Kumanovu (koliko ja znam pred oko 90 pčelara – slušaoca).
Juče, kako što je već Marjan napisao predavanje održao u Skoplju, danas trebalo bi da održi dva predavanja (jedno u Krivoj Palanci, a drugo u Probištipu), sutra ide za Bitolj, prekosutra u Ohrid i na kraju Strumica.

A sada, nešto oko njegovog prestoja i predavanju u Skoplju:

- Iz Kumanova u Skoplje doputovao je oko podne.
- Nakon njegovog smeštaja u hotel „Premier“, zajedno sa  pretsjednika pčelarskog udruženja „Matica“, poseteli su kolegu Đoleta Kostadinovskog (člana našeg Foruma).
- Juče u Skoplju bilo je sunčano i toplo, pa su posetili i pčelinjak Đoleta, pčelinjak njegovog sina Dejana (takođe član ovog Foruma) i još jedan pčelinjak – njihov komšija.
- Direkto sa pčelinjaka oko 17 sati pristigao je u prepunoj sali Privredne komore Makedonije gde je održao predavanje na temi: Hrana i ishrana pčela i KAS-81.
- Dočekan je sa velikog aplauza, a zatim oko 1 sat i 30 minuta održao svoje predavanje, koje sa velikom pažnju su otslušali oko 150 pčelara. I opet, na kraju predavanja pozdravljen je gromoglasnog aplauzom zadovoljnih pčelara – slušaoca.
- Prema proceni prisutnih slušaoca predavanje je bilo za čistu desetku.

Nakon predavanja, produžili smo druženje (do sitne sate) u restoranu „Makedonska kuća“, gde smo nastavili priču, a o čemu drugo ako ne o pčelarstvu.
Po završetku druženja, pretsjednik udruženja pčelara u Skoplju, opet odneo ga je u hotel na zasluženi odmor (prisutni smo bili i ja i Marjan), koliko da znate i ne brinete o njemu.

Možda moj izveštaj je malo duži, ali sam hteo da vama dolovim atmosveru jučerašnjeg prestoja dragog kolegi Radeta u Skoplju.

Na kraju evo i neke slike:

"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

• Glavni urednik
Nakon predavanja obavezno slikanje sa nekih članova ovog Foruma:

"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

• Glavni urednik

• Glavni urednik
Nakon predavanja druženje u restoranu "Makedonska kuća":

Van mreže Kostadinovski Đole

• Larva
  • Starost: 74
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skopje, Vodno 365 m
Na 05 022015 god. Posebnu cast za posetu mog skromnog pceljnaku ukazli mi uvazeni gosti i kolege kako sto je poznati predavac  i pcelar Kostadinovik Rade  clan ovog foruma I  predsednik pcelarsko udruzenje MATICA iz Skoje gde sam i ja clan i  profesionalni pcelari kako Denkovski Tode i  Slavco Ristov i  drugi pcelari. Po kratko druzenje uz kaficu i prijatne razgivori posetili smo  pcelnjak na Denkovski Tode  pceljnak na  mom sinu  Kostadinovski Dejan koji je i on clan ovog foruma zatim smo otisli u Stopansku komoru na grad Skopje gde je kolega Kostadinovik Rade odrzao predavanje pred prepunu salu na temu Hrana i ishrana pcela i za KAS 81  predavanje je bilo izvrsno za cistu desetku i zato je bilo nagradjeno sa burnim aplauzom. Kolege pcelari su bile prezadovoljni i kako sto su rekle da  zele  ponovo Rade da odrzi predavanje i na drugih temama.
Predavanje je prosledila i moja supruga koja zeli i ona da  se donagradi u pcelarstvo Bila je   prezadovoljna.
Po predavanje napravili smo po koju sliku a posebno sa clanove od Brdsko Planinsko pcelarenje koi su bili prisutni kako sto su Marjan Petrovski, Blagoja Konevski, Baze Stojanovski i Dejan Kostadinovski evo I neke slike
« Poslednja izmena: Februar 06, 2015, 23:40:17 od strane admin »

Van mreže Stojanovski Blagoja

• Blagoja Stojanovski
  • Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 57
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skopje, s. Badar 250 mnv
Postovani domacine foruma profesore Djoko, hvala na srdacnim pozdravima koje je Rade preneo na predavanju u Skopje u Vase ime svim clanovima foruma BPP koji su bili prisutni u sali. Posto mi je prvo predavanje ovakvog velemajstora pcelarstva, pretpostavljao sam da ce tu biti profi kamere- da snime predavanje kako bi i ostali clanovi foruma mogli kasnije da to pogledaju...
kad sam uvideo da toga nema pokusao sam sa svoim i ne tako dobrim telefonom da snimim predavanje, nisam uspeo da snimim citavo predavanje (snimio sam nekih 50 min)- pa sam danas to ukombinovao sa prezentacijom koju nam je Rade dao.
Ovde cu da postavim prvi od 10 delova - ukoliko mi dozvole Profesor i predavac Rade postavicu i ostale delove.
Pozdravi od Skopje

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Ovde cu da postavim prvi od 10 delova - ukoliko mi dozvole Profesor i predavac Rade postavicu i ostale delove.
Pozdravi od Skopje.

Што се мене тиче све што одговара поставите.

Поздрав свима из Крагујевца
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Stojanovski Blagoja

• Blagoja Stojanovski
  • Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Avg 2013
  • Starost: 57
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skopje, s. Badar 250 mnv
Posto mi je predavac odobrio, sve je spojeno u jedan fajl (po savetu Blagoja Koneskog ) i postavljeno:

« Poslednja izmena: Februar 18, 2015, 19:22:27 od strane admin »