Vidim da je kolega Marjan (u sitne sate) napisao kratki izveštaj o jučerašnjem predavanju u Skoplju našeg uvaženog kolegu (člana ovog Foruma) i predavača SPOS-a Radetea Kostadinovića.
Ja ću da se nadovežem ovom kratkom izveštaju.
Kolega Rade kako što već je bilo najavljeno od prekjuče pa sve do 11.02.2015 godine nalazi se na velikoj turneji u Makedoniji, gde će da održi svoja pčelarska predavanja u 7 gradova i to: Kumanovo, Skoplje, Kriva Palanka, Probištip, Bitolj, Ohrid i Strumica.
Ja kolko se sećam ovo je najduža turneja jednog pčelarskog predavača u Makedoniji.
Dakle, prekjuče predavanje je održao u Kumanovu (koliko ja znam pred oko 90 pčelara – slušaoca).
Juče, kako što je već Marjan napisao predavanje održao u Skoplju, danas trebalo bi da održi dva predavanja (jedno u Krivoj Palanci, a drugo u Probištipu), sutra ide za Bitolj, prekosutra u Ohrid i na kraju Strumica.
A sada, nešto oko njegovog prestoja i predavanju u Skoplju:
- Iz Kumanova u Skoplje doputovao je oko podne.
- Nakon njegovog smeštaja u hotel „Premier“, zajedno sa pretsjednika pčelarskog udruženja „Matica“, poseteli su kolegu Đoleta Kostadinovskog (člana našeg Foruma).
- Juče u Skoplju bilo je sunčano i toplo, pa su posetili i pčelinjak Đoleta, pčelinjak njegovog sina Dejana (takođe član ovog Foruma) i još jedan pčelinjak – njihov komšija.
- Direkto sa pčelinjaka oko 17 sati pristigao je u prepunoj sali Privredne komore Makedonije gde je održao predavanje na temi: Hrana i ishrana pčela i KAS-81.
- Dočekan je sa velikog aplauza, a zatim oko 1 sat i 30 minuta održao svoje predavanje, koje sa velikom pažnju su otslušali oko 150 pčelara. I opet, na kraju predavanja pozdravljen je gromoglasnog aplauzom zadovoljnih pčelara – slušaoca.
- Prema proceni prisutnih slušaoca predavanje je bilo za čistu desetku.
Nakon predavanja, produžili smo druženje (do sitne sate) u restoranu „Makedonska kuća“, gde smo nastavili priču, a o čemu drugo ako ne o pčelarstvu.
Po završetku druženja, pretsjednik udruženja pčelara u Skoplju, opet odneo ga je u hotel na zasluženi odmor (prisutni smo bili i ja i Marjan), koliko da znate i ne brinete o njemu.
Možda moj izveštaj je malo duži, ali sam hteo da vama dolovim atmosveru jučerašnjeg prestoja dragog kolegi Radeta u Skoplju.
Na kraju evo i neke slike: