Autor Tema: G-din Miljko Šljivić u Skoplju  (Pročitano 3703 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
G-din Miljko Šljivić u Skoplju
« poslato: Februar 15, 2013, 21:38:42 »
Danas (15.02.2013) u organizaciji PZ "Matica", sa početkom u 17 sati u sali Privredne komore R. Makedonije u Skoplju, g-din Miljko Šljivić održao je dva izvrsna predavanja na temi: "Znaačaj medne kape tokom godine" i druga tema: "Uticaj uslova na tehnologiju pčelarenja". Na predavanju, po mojoj slobodnoj proceni prisustvovalo je preko 200 pčelara (možda g-din Miljko od organizatora dobije i tačan broj pčelara koji su prisustvovali ovim predavanjima). Oba predavanja iako su trajala nešto više od 2 sata prošla su takoreći kao dva minuta. Na kraju bilo je i odgovora na postavljena pitanja pčelara (u vezi a i van teme) na koja pitanja Miljko dao je izvrsne odgovore.
Mnogo da ne dužim, već napisano da potkrepim sa nekolko slika:

"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
Odg: G-din Miljko Šljivić u Skoplju
« Odgovor #1 poslato: Februar 15, 2013, 23:01:45 »
Поздрављам овакве скупове и предавања уопште!
Иако сам био позван од стране г.Миљка Шљивиќа нисам могао да присуствујем у Скопљу
а и сутра у Прилепу јер сам и сутра на послу,с тога желим успешно предавање
Миљку и у Прилеп и све учеснике поздрављам!
поздрав

Van mreže Šljivic Miljko

• Matica
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 66
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Globoder 196m
« Odgovor #2 poslato: Februar 17, 2013, 17:22:58 »
                        Zahvaljujem se Blagoju na lepim recima sa predavanja u Skoplju gde smo se upoznali ali u velikoj guzvi nije bilo mogucnosti za razgovor. Predavanju je prisustvovalo preko 200 posetilaca i prema komentarima koje su meni izneli bili su jako zadovoljni i najavili su novu saradnju za sledecu godinu. Vise ljudi su se interesovali za onlajn predavanja sa naseg foruma, iz cega sam zakljucio da su imala veliki efekat jer se to ponovilo i u Prilepu.
                        Moj licni domacin u Skoplju bio je clan naseg foruma Marjan Stankovski koji je zbog mene uzeo odmor i ceo dan mi pravio drustvo. On i njegova porodica su me gostili preko svih ocekivanja i preko svake potrebe. Onda je sledilo posebno iznenadjene. Ceo dan smo ja i Marjan diskutovali na teme iz pcelarstva ali kako smo koju temu otvarali Marjan je citirao recenice iz mojih predavanja. Posle toga morao je da sledi obilazak pcelinjaka. Na licu mesta sam mogao da se uverim da je do detalja primenjeno ono sto sam savetovao kroz mnogobrojna predavanja. Moram da priznam da su drustava bolja od mojih verovatno sto je i Marjan mlad covek pa je sve odradio i kako trba i na vreme. A onda jos jedno iznenadjenje umesto da u Prilep 150 km idem autobusom, Marjan i njegov drug takodje pcelar su me vozili i vratili prisustvujuci mpjim predavanjima. U Prilepu je bilo oko 80 pcelara od kojih nekoliko iz Makedonskog Broda. Nije ni tamo mogla dase zaobidje tema onlajn predavanja. Ja znam koliko je to tesko izvesti ali se mora naci nacina i ljudi da u sledecoj sezoni toga bude vise. Ja cu dati svoj doprinos. U ovom delu Makedonije onlajn predavanja su izuzetno prihvacena i izuzetno pozitivno ocenjena, a to sto je neko vec gledao moja predavanja mislim da je uticalo da nikako ne propusti predavanje uzivo a nikako negativno.
                Da mnogo ne duzim putovao sam dve noci, vrato se jutros u tri i vec u devet odrzao predavanje u Vrnjackoj Banji ali ne prevladjuje umor vec veliko zadovoljsto koje potice od ljudi sa kojima sam se sreo u Makedoniji.

Van mreže Stankovski Marijan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skopje 500 metri
« Odgovor #3 poslato: Februar 17, 2013, 21:39:00 »
Hvala Miljko,zadovoljstvo mi je sto si bio moj gost.Drago mi je ako si dobro prosao u Makedoniju.Hvala ti na lepim recima.Sto se tice pcelarstva od tebe sam mnogo naucio i nadam se da sam to primenio u praksi sto si i sam video.Ovo za gostoprimstvo nije to nisto nema problema kod nas svaki dobronamernik mora dobro da prodze pogotovo neki pcelar i gost kao tebe.Ja sam srecan sto sam clan ovoga foruma i sto nas forum ima ovakvi predavaci na celu sa vlasnika Dzoko Zecevic predsednik Dragan Divac upoznali smo se u Beogradu i jos mnogo drugi.Slike od predavanja i od pcelinjaka bice postavljene uskoro.Pozdrav svima i svako dobro.
« Poslednja izmena: Mart 04, 2013, 23:12:34 od strane admin »

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #4 poslato: Februar 17, 2013, 22:35:21 »
G-dine Miljko važno je da smo se i uživo upoznali, a nije bilo mesto za neki razgovor jer kao što ste rekli bila je prevelika gužva.
Da smo živi i zdravi, nadam se da će imamo prilike i za to (iduće, a možda i ove godine).
Što se tiče predavanja zaista istina je ono što sam i napisao. Otkad su predavanja bila završena, razgovarao sam sa nekolicina pčelara (za koje znam da uvjek slušaju ovakva predavanja), i pri tome oni su mi rekli da dosad nisu otslušali takva kvalitetna predavanja.
Ovom prilikom zahvaljujem se i kolegu Marijanu (sa koga zasad lično se ne znamo, ali verujem da ćemo se upoznati), što se potrudio da Vam pruži primerno gostoprimstvo, i sa tim dokaže da smo mi gostoljubivi ljudi isto kao i Vi.

Pozdrav iz Skoplja,
Blagoja
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)