Autor Tema: SLATINA...VI izložba i predavanje  (Pročitano 1875 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
SLATINA...VI izložba i predavanje
« poslato: Oktobar 03, 2019, 15:33:24 »
Na poziv mog dragog prijatelja Nebojše Buzeja, predsednika pčelara Slatine kod Bora, dana 27.08.2019. godine održao sam drugo po redu predavanje u ovoj malenoj varoši!
Doček, smeštaj u prelepom hotelu "Albo" u Boru i druženje su za pamćenje!

Da napišem redom...
U Petrovcu na Mlavi sam 26.08. bio gost dragog prijatelja i kolege Dragiše Jovića.
Večera zajednička i smeštaj u h. "Zlatnik".
Dana 28.08. Dragiša, njegova supruga Olivera i Ajkula iz Svilajnca smo se zaputili u Slatinu!
Uzgred svratismo na izvor reke Mlave u Žagubici gde nas dočeka naš prijatelj prof. Ilija Avramović, predsednik pčelara Žagubice.
Doručkovasmo kod Manastira Gornjak i to domaću gibanicu koju je spremila gospođa Olivera!
Obiđosmo i Borsko jezero i načinismo nekoliko snimaka sa uspomenu!

U Boru nas dočeka Ivan Brndušić i smestismo se u hotel "Albo"

Nakon kraćeg odmora krenusmo u Slatinu u salu za predavanje!
Nebojša nas dočeka bratski ali u velikoj tremi jer je imao vrlo, vrlo težak zadatak da sve organizuje jer ono što sam doživeo u malenoj Slatini (koja je nekada bila opština), rečima se ne može opisati već samo doživeti!
Sala doma kulture, očekivao sam da ne bude ni pola popunjena ali sam se prevario...Nebojša reče da su bili obezbedili 130 (stotrideset), stolica, za nepoverovati!!!

A u sali moji dragi prijatelji koje retko ali rado srećem...Branko Tasevski iz Kumanova (moj menadžer za Makedoniju), Mende Trajkovski, predsednik pčelara Makedonije i "Nektar" iz Bitolja, Vojo Katrandžijev, predsednik pčelara iz Strumice, Petar Mladenov, Vidin Bugarska, Nenad Žikić i Žikica Janković iz Zaječara, Dule iz Negotina, Ivan Brndušić koji pčelari na Novom Zelandu, naš Velikan i mnogi drugi koleginice i kolege.
Nebojša pozdravi kolege i najavi predavanje a pitanja i dugački aplauz (zabeležen na video snimku), rekoše sve o mom nastupu u Slatini!

Zajednička večera za preko 200 ljudi i druženje uz prelepu muziku se ne zaboravljaju!

Uramljena POEVLJA koju mi javno dodeliše pčelari Slatine a prigodnim rečima uruči Nebojša ostaće mi obaveza da se sećam ovog događaja do kraja života!
Nebojša mi je obezbedio dva noćenja u h. "Albo" pa sam drugi dan iskoritio za posetu kolegi Žikici Jankoviću u Rgotini (bila mu je Slava), a posbno druženje je bilo sa Brndom i njegovom Ružicom!
O tome ću pisati u posebnom prilogu jer drugačije ne može biti!

Po odlasku iz Slatine put Niša, obišli smo poznate pčelare Bojana Radivojevića u Knjaževcu koji ima preko 600 društava i Ričeovu mašinu za izrdau SO!
Vodič nam je bio Dule Jevtić iz Negotina, moj drag prijatelj. Bojan nas je počastio ukusnim ručkom a put smo nastavili preko Svrljiga gde smo se družili sa Zoranom Radisavljevićom koji ima 1600 društava gde smo obišli neke pčelinjake, kamione opremu i pogone koje Zoran poseduje!

Na samom kraju da kratko napišem...treba imati sreće pa ovo sve proći a bogatiji sam za puno novih znanja iz pčelarstva!

Hvala dragom Nebojši Buzeju na dočeku kako kao predsednik Udruženja u Slatini, tako i kao domaćin sa njegvom suprugom Marinom u svom domu gde su mene i Mendea sa suprugama počastili ručkom i hladnim pićem!

Upućujem mu putem našeg foruma najiskrenije divljenje za snagu i izdržljivost koju je pokazao u ovom dosta složenom poslu organizacije izložbe i predavanja kao i dočeku brojnih gostiju!

Ovo se nikada ne zaboravlja!

Kroz priložene slajdove sam obezebdio da se vidi deo napisanog!

Pozdrav Kolegama koji ovo pročitaju!
« Poslednja izmena: Oktobar 03, 2019, 15:41:06 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Rajčić Branislav

• Gost
  • *
  • Starost: 78
Odg: SLATINA...VI izložba i predavanje
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 09, 2019, 08:37:40 »
       Samo mogu da kažem Đoko, svaka čast i svim prijateljima, koji su te dočekali, veliki pozdrav.

Raja

Van mreže Laković Predrag

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2015
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Vrnjačka Banja, 210 m
  • Tip košnice: Db-12,Db-10
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 16, 2019, 23:12:05 »
Vrh DJoko, Uzivao sam citajuci i gledajuci fotke... Mene vise nista ne iznenadjuje jer znam koliko vredis a iz teksta se vidi da i kolege iz Slatine takodje to prepoznaju. Pozdrav za sve a posebno za g-dju. Borku.

Van mreže Buzej Nebojša

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2017
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Slatina 380m
« Odgovor #3 poslato: Februar 20, 2020, 20:29:18 »
ДП „Слатина“, Бор, одржало је шести пут за редом, на дан Велике Госпојине, сеоске славе,
28. августа 2019.г. продајну изложбу: пчеларске опреме и прибора, као и пчелињих
производа.
Изложба се традиционално организује у оквиру „Сабора игара“ који трају непрекидно више
од тридесет година, а окупљају изворне групе и културно уметничка друштва из многих
места Србије и околних држава.
Ова пчеларска изложба је била другачија него обична, јер су нам дводневно у госте дошло и
педесетак пчелари из многих места Републике Северне Македоније на челу са Мендеом
Трајковиским, председником ДП из Битоља и целе РСМ, кумановски са председником
Бранком Тасевским, охридским са њиховим председником Тонијем Јосифоским, као и
пчелари из бугарског Града Видина на челу са њиховом председником Петром Виденовим.
На изложби, чак 15 излагача пчеларске опреме и прибора и овог пута своје производе су
представили присутнима, којих је ове године било у великом броју из Слатине и околних
места. Такође, пчелари нашег и околних места изложили су мед и остале пчелиње производе,
а можемо се похвалити да смо ове године имали сасвим количине меда за врцање, иако је на
нивоу Србије пчеларска година проглашена као изузетно лоша.
Искрено се захваљујемо свим излагачима и посетиоцима, који су допринели да ова изложба
по оцени свих буде проглашена за веома успешну.
У предвечерје изложбе, традиционално организујемо пчеларско предавање, а ове године
предавач је био проф Ђоко Зечевић са Златара, званични предавач СПОС-а. Сала Дома
културе у Слатини капацитета око 150 седишта била је попуњена до последњег места, а
Зечевић је око 90 минута говорио на тему „Честе дилеме у практичном пчеларењу и њихово
решавање“ коју су присутни са највећом пажњом одслушали, а онда је дуго одговара на
питања пчелара.
Одмах после предавања, 27.8.2019.г. организована је заједничка свечана вечера за све
пчеларе и госте, којима се обратили председни ДП Слатина, Небојша Бузеј, и председник
Скупштине Града Бора, гос Драган Жикић, који је и сам пчелар и редован  члан нашег
Друштва.
Поделили смо тада јавно признања заслужним за развој пчеларства у нашем месту, а дуго у
ноћ остали смо у веома пријатном амбијенту, које ће присутни свакако памтити.

Остајемо у нади да ће и идуће године, 7. по реду пчеларска изложба у Слатини у оквиру
велико госпојинских свечаности, бити успешно организована, као и све предходне.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #4 poslato: Februar 20, 2020, 22:13:20 »
Hvala Bogu dočekah i da moj kum Nebojša nešto napiše!
Ja sam svoje rekao a veoma sam zahvalan na divnim komentarima Branislavu i Peđi koji su srcem ispisani iako je bilo preko 240 pregela oni su se odvažili da napišu komentar!
Hvala i Nebojši na postu a i lepom opisu letošnjeg druženja u Slatini koje će mi ostati u trajno lepom sećanju.
Svakako želim Nebojši da ove godine bude još bolje i uspešnije...naravno ako uopšte može biti bolje od ovoga.