Autor Tema: Sećanja na Tašmajdan 2018. godine!  (Pročitano 1595 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Sećanja na Tašmajdan 2018. godine!
« poslato: Januar 01, 2019, 13:09:40 »
I prošle godine sam boravio na Tašmajdanu a ono što moram napisati jeste da ni pola manifestacije nisam video od dragih kolega i prijatelja koji su me bukvalno okupirali, na svakom koraku zaustavljali tako da sam svo vreme imao samo susrete i druženja.
Sa mojim drugom Petrom Ribich iz Kanade i Brndom a tu je bio i Saša iz Bora, išli smo na ručak što mi je odnelo puno vremena!
Žao mi je što nisam posvetio više pažnje ostalim kolegama koji su se malo i naljutili ali šta da radim kada je situacija kakva jeste i to je moja realnost!

Moram isatći da sam kao i puno prethodnih godina imao čast da razgovaram sa prof. Kulinčevićem a oko nas za čas se nakupilo puno kolega!

A tu je kao i uvek moj dobri prijatelj, velikan Srpskog pčelarstva Veroljub Umeljić sa kojim uvek prijateljski porazgovaram a i poslušam stručne savete koje mi predlaže a jedan od njih jeste da ove i sledećih godina "okrenem glavu" prema maticama a polako zaboravim selenje!
Hvala Verku od srca na korisnom predlogu...otprilike tako mora ići jer godine pristižu a selenje sve teže ide!

Za naš forum sam načinio jednu retrospektivu u slajdovima nekih fotografija u kojima se može videti sa kim sam se družio a bilo je još ali ime ne znam (mene ljudi poznaju), samo iz viđenja kolegu znam pa me je bilo sramota psotavljati takve fotke!

Evo slajdova za one koji to žele da pogledaju.

Pozdrav Kolegama!
« Poslednja izmena: Januar 01, 2019, 13:15:21 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Odg: Sećanja na Tašmajdan 2018. godine!
« Odgovor #1 poslato: Januar 01, 2019, 19:40:08 »
A tu je kao i uvek moj dobri prijatelj, velikan Srpskog pčelarstva Veroljub Umeljić sa kojim uvek prijateljski porazgovaram,
 a i poslušam stručne savete koje mi predlaže. a jedan od njih jeste da ove i sledećih godina
"okrenem glavu" prema maticama, a polako zaboravim selenje!
Hvala Verku od srca na korisnom predlogu...otprilike tako mora ići jer godine pristižu. a selenje sve teže ide!

Neko je davno rekao "kada od meda imamo godisnji prinos u pčelarstvu ispod 30%, a ostalo: rojevi, matice, propolis, m. mleč...
postigli smo cilj".

“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
Odg: Sećanja na Tašmajdan 2018. godine!
« Odgovor #2 poslato: Januar 01, 2019, 19:52:31 »
Svaka čast profesore za ovu prezentaciju susreta sa kolegama na TAŠ-u.
Imali ste susrete sa pčelarima sa kojima je čast biti u duštvu, ali i sa pčelarima kojima je čast biti u vaše duštvo.
I ja sam do pre dve godine, često dolazio na TAŠ-u, ali ove zadnje dve godine, mnogo bliže mi je sajam u Vranju gde nabavim sve što mi treba, a jedino mi je žao onih susreta na TAŠ-u sa članovima grupe Predraga Cvetkovića "Pčela" i našeg foruma BPP.
Ipak, ko zna, možda se opet vidimo tamo.

Pozdrav i svako dobro.