Pre 8 godina, moj sin Milos, tada ucenik Elektrotehnicke skole u Kragujevcu, bio je jednu skolslu godinu na razmeni ucenika
te skole sa skolom u Brnu - Češka. Bilo je tada njih 8 učenika iz Kragujevca.
Na kraju skolske godine, u junu mesecu jedne subote, mini busom su se vracali iz Brna.
Po obicaju, svaki vikend sam provodio u selu, a posebno u tom mesecu, jer je bilo puno radova oko pčela.
Oko 16h popodne zvoni meni mobilni, na displeju vidim da je njegov broj, i kaze mi "sada smo u Topoli, čekaj me kod skole u Kragujevcu puno stvari nosim".
Znam da je Topola-Šumadijska 40km od KG i da za oko 30-40 min svako prevozno srestvo moze stici, a posebno mini bus.
Moja Godacica udaljena ok Kragujevca preko Vitanovca sirokim asfaltnim putem 53km, a preko Bajčetine (Tomine) 29km, ali dosta teži planinski put. Za oba pravca treba mi minimum 50 min bezbedne voznje.
Brzo se presvlacim, startujem "Yugo koral IN" i prvom destinacijom jurim velikom brzinom ne gledajuci na ogranicenja. Srecom,
put sirok, nema mnogo saobracaja, a ne bese ni radara tada "fama" ili drugih sa video kamerom i racunarom.
Još uvek radno aktivan... u džepu sluzbena legitimacija, ali kod "fame" ne pomaže.
Kada sam stigao pred skolu u Kragujevcu, ponovo zovem sina i pitam da li su blizu Kragujevca, a on odgovara "sada smo blizu Novog Sada".
Eh, da sam znao da je u Bačkoj umesto Karadjordjevoj Topoli još bi nekoliko sati ostao u selu...i ne bi vozio kao Fandjo.
Uskoro drzim predavanje u Staroj Moravici, pa cu proći i kroz tu Bačku Topolu.
Možda nekoga interesuju, ove životne priče, a ako ne, slobodno neka urednici izbrisu ovo.