Autor Tema: Predavanja u Zajecaru  (Pročitano 1851 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mihailović Željko

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 52
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Vražogrnac oko 150 mnv .Tel.063/413202
  • Tip košnice: Kosnice kao DB 10 sa ramom poloskinim 40/30 SO.
Predavanja u Zajecaru
« poslato: Decembar 20, 2013, 22:03:35 »
Sutra u subotu, 21.12.2013.g. u velikoj sali Gradske uprave Zajecar, velepčelar Čače iz Svrljiga održaće predavanje na temu "rad sa DB košnicom" i "seleće pčelarstvo". Predavanje počinje u 12.00h. Pozivaju se svi zainteresovani pčelari da prisustvuju ovom predavanju.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Predavanja u Zajecaru
« Odgovor #1 poslato: Decembar 20, 2013, 22:24:36 »
Kolega Željko,
ja sam jesenas dobio poziv od ovog velepčelara tj. njegovog sina Zorana da održim predavanje u Svrljigu!
Međutim, pošto je to meni jako daleko a veze nisu baš najbolje (treba da menjam tri busa), nismo mogli ostvariti tu njihovu zaimsao!
Inače, jako bih volio slušati izlaganje kolege Radosavljevića jer se, duboko verujem ima šta naučiti od njega o radu sa DB košnicom.

Van mreže Mihailović Željko

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 52
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Vražogrnac oko 150 mnv .Tel.063/413202
  • Tip košnice: Kosnice kao DB 10 sa ramom poloskinim 40/30 SO.
Odg: Predavanja u Zajecaru
« Odgovor #2 poslato: Decembar 22, 2013, 02:47:50 »
Predavanje je odrzano ali na zalost ja sam licno bio vrlo razocaran malim
odzivom  pcelara.Bilo je oko 50-60 ljudi sto je za Zajecar i okolna mesta ipak malo.
Predavanje je bilo izuzetno poucno jer covek koji ima oko 1400 kosnica ima puno toga i da kaze.
Teme su bile ,,Rad sa  DB kosnicom" kao i nacin odabira drustva za selidbu i sama selidba kosnica.Kolega Radosavljevic je sve to lepo objasnio u reci i slici.
Iako nije bila tema  malo se osvrnuo i na organsko pcelarstvo i nacin na koji on vrsi zamenu matica.Takodje je objasnio i svoj nacin u borbi protiv naseg najveceg neprijatelja Varoe.