Autor Tema: Skupstina pcelara D.P. Savo Popovic Arilje  (Pročitano 9902 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milićević Milun

• Larva
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Arilje, Dragojevac 519,94nv
Odg: Skupstina pcelara D.P. Savo Popovic Arilje
« Odgovor #15 poslato: Januar 20, 2013, 21:30:54 »
Tako je moj pobratime, upravu si za pcelarski dom samo da napomenem da zasigurno nebi doslo do kupovine placa i prvobitnog objekta bez inicijative tadasnjeg predsednika MILUTINA MABICICA - BRKA.Naravno da su nam u pomoc pritekli i mnogi donatori i ljudi dobre volje koji nisu stedeli ni sebe ni novac. Sadasnji izgled doma je mnogo promenjen u odnosu na tada jer je dozidana prostorija od oko 30-35 kvadrata. Oko celog objekta je  uradjena termo-izolacija,ana plafonima iznad gipsanih ploca je postavljen tervol. U nas pcelarski dom moze da sedne oko 100-tinak ljudi a mozda i vise.Ovim dodatnim radovima rukovodio je nas dosadasnji predsednik Sujo.Kako radova na domu ima jos ja uzimam na sebe obavezu da Vas clanove foruma obavestim o tome,ali bih se prebacio na temu MOJ GRAD,SELO...
Pozdrav iz Arilja i bice nekoliko slicica doma u drugoj temi.

Van mreže Šebek Vlado

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 70
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Bijelo Polje 500 m
« Odgovor #16 poslato: Januar 26, 2013, 15:07:29 »
Velika zahvalnost dosadasnjem predsjedniku Suju na saradnji i drugarstvu , a velike cestitke Aci Jovanovicu na izboru za novog predsjednika sa zeljom za dobro zdravlje i nastavak saradnje sa  udruzenjem pcelara " PCELAR " iz Bijelog Polja  Crna Gora.
 Predsjednik udruzenja  Vlado Sebek.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #17 poslato: Decembar 17, 2013, 10:23:06 »
Dana 13. novembra 2013. godine Društvo pčelara "Savo Popović" iz Arilja je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu!
Brojni gosti iz okruženja su uveličali ovaj skup a radna atmosfera je bila za čistu desetku!
Ne mogu da poverujem da su i neki oponenti "legli na rudu", pohvalili rad Izvršnog odbora i čestitali uspešno završenu kalendarsku godinu!?
Iako su svi članovi dobili pisani izveštaj o radu, ipak je predsednik Antonije Jovanović, zbog brojnih gostiju pročitao i dao kratka pojašnjenja!
Ono što fascinira jeste donacija Opštine od 450.000 dinara i dodela 18 košnica isključivo mladim početnicima!
Zaista lepo i za svaku pohvalu.
Na skupštini je prezentovana informacija da od 2014. godine manifestacija na Cveti će trajati dva dana!
Kuriozitet i najlpše što s ena ovoj skupštini dogodilo jeste da su predstavnici voćara Arilja i Dp "S. Popović" potpisali Memorandum o saradnji, a najsvetlije reči koje sam čuo je bio poziv predsednika  voćara da dosele košnice na njihove plantaže?
Naprosto da čovek i zdrav razum ne poveruje da i toga u Srbiji ima  :-X
Svaka vam čast Ariljci, šampioni ste u svemu!
Predavanje je održao dr Ćirković Dragan a ručak u Domu Udruženja (kiseli kupus iz zemljanog lonca), po tradiciji je bio izvanredan.
Osim gostiju iz okruženja i Jagodine, bilo je i pobratima iz Berana.

Van mreže Milićević Milun

• Larva
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Arilje, Dragojevac 519,94nv
« Odgovor #18 poslato: Decembar 17, 2013, 22:47:14 »
Veliko hvala , za mog pobratima Đoka ,koji je ponovo pokrenuo ovu temu jer kako kaže naš narod: dok se Mara obuče , svadba se provuče.
 Naime dok sam ja pokrenuo ovu moju zastarelu mašineriju , moj dragi pobratim je ovo pokrenuo.

Evo da napišem jedan približan izveštaj dešavanja u protekloj godini.
 Na početku godine smo saznali da S.O. Arilje raspisuje konkurs za nevladine organizacije i udruženja gradjana u rasponu od 25 000 din. do 450 000 din. Naš cilj je bio ova veća suma pa smo napravili program i predali ga u opštinu. Na našu sreću naš projekat je ocenjen kao najbolje urađen od svih primljenih zahteva.  200 000 nam je prebačeno za cveti a preostalih 250 000 smo "podelili pčelarima" U projektu za nabavku i podelu košnica u vrednosti od tih 250 000 je prednost data mladim  pčelarima i ženama pčelarkama. Kada smo vršili podelu košnic , dobitnici su potpisali i ugovor sa D.P. da će u naredne 2 godine nekim novim članovima dati onoliko rojeva koliko je dobio košnica, tako da se nezavrši na tome da su pare ,,uzalud " potrošene već da acija i dalje traje.

Imali smo posete sajmovima, okolnim udruženjima, našem kolegi Matiću iz Šapca , pobratimima u Novoj Varoši,Beranama i Sokolcu kao i mnoge druge posete.
Ove godine smo uz pomoć Direkcije za izgradnju i S.O. Arilje uradili oko 30-ak m2 asvalta ispred pčelarskog doma.
 Sve u svemu radilo se mnogo a tek nas očekuje dvodnevna manifestacija CVETI , ali šta je tu je idemo dalje.

Za sada toliko od mene . Veliki pozdrav iz mog dragog Arilja. 8) :D