Autor Tema: Predavanje na Sokocu prof Đoko Zečević  (Pročitano 4301 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Janković Radoslav

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 48
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rogatica, Kovanj, 600 m / 1000 m
Predavanje na Sokocu prof Đoko Zečević
« poslato: Mart 04, 2013, 00:18:40 »
02 03 2013 na Sokocu je održanopredavanje i skupština pčelara Glasinac  sa Sokoca pored izlaganja upravnog odbora udruženja koji su iznijeli rad u proteklom periodu i planovima za narednu godinu prisutnim kojih je bilo oko 150 na temu priprema pd za livadsku pašu gospodin profesor ĐOKO ZEČEVIĆ održao je predavanje koje je prisutnim dalo potrebne informacije na koji način pripremiti pd i iskoristiti livadsku pašu ,prisutni su imali priliku da čuju neke praktične radnje predavača koje su privukle pažnju prisutnim .Vidno zadovoljni mnogi članovi su mogli postavljati pitanja prof Zečeviću koji je pojedinačno i dao odgovore a na kraju druženja pčelari Romaniskog platoa su poželjeli da i u buduće na ove prostore dolazi prof Zečević

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Odg: Predavanje na Sokocu prof Đoko Zečević
« Odgovor #1 poslato: Mart 04, 2013, 06:59:59 »
Cestitam kolegama iz Sokolca na uspesno odrzanoj SKupstini, naravno i odlicno odrzanom predavanju kolege Djoke.
Broj od 150 prisutnih je za svako postovanje.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Mart 04, 2013, 08:04:08 »
Dana 02.03.2013. godine, imao sam čast da se nekoliko sati družim sa Sokolačkim pčelarima.
Veliko je to pčelrasko društvo Romanijskog kraja.
Zaista je bio veliki broj prisutnih (nisam brojao), a sala prevelika za predavanje bez mikrofona pa i danas
treći dan osećam posledice moje besede od 1 sat i 40 minuta!
No, pred ovolikim auditorijem i ne žalim što sam se "istrošio" jer nije bilo lako svo vreme držati pažnju prisutnih,
ali ipak sam uspevao da se tokom predavanja, samo moj glas čuje u sali!
Još veće zadovoljstvo je bilo što sam tamo upoznao novih kolega a među njima i kolegu Jankovića, koji je veoma korektno
pratio predavanje, uostalom kao i svi prisutni.
Vidim da se nakon predavanja na naš Forum učlanio znatan broj tamošnjih pčelara.
Hvala im na tome.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #3 poslato: Mart 04, 2013, 08:08:40 »
Ovom predavanju su prisustvovali i moji dragi prijatelji sa Pala, koji su došli, iako su ovo predavanje već čuli, a Bogami kako sam zapazio (mada su bili daleko na kraju sale), ponešto i priupisaše tokom izlaganja?
Tu su bili Moma Blagojević, Nikola Kliska, Mlađo Šljivić, Žare Šumar i Aco Lizdek...sve do jednog naši Forumaši!

Taj dan samnom su došli i pobratimi Sokolačkih pčelara, Šujo i Beli iz Arilja a tu je bio i Dejan Dedović iz Berana odnosno Podgorice koji nas je vozio iz Bistrice do Sokoca i nazad!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #4 poslato: Mart 04, 2013, 08:47:44 »
Nakon predavanja razgovor se nastavio i za ručkom, koji su domaćini organizovali u Lovačkom domu.

Tokom ručka a i u sali za predavanje upoznao sam kolegu Armina Aljovića, novinara i urednika BH Pčelara, za koji pišem tekstove,
a koji mi je po kolegi Divcu poslao sa Sajma časopise (i naša Verica ima priliku da jedan čita), te smo iskoristili priliku da porazgovaramo o daljnoj našoj saradnji.
Tokom predavanja  a i na ručku, bio je predstavnik agencije "World Vision"  iz Sarajeva, g. Samir Omerović, koja je finansirala moje predavanje!

Kolega Dragiša Kovačević, predsednik Sokolačkih pčelara je bio dobar domaćin.

Sve u svemu još jedno moje lepo iskustvo, jer i od kolega sa Sokoca imao sam ponešto i naučiti u pčelarenju na ovim područjima.

Ovo predavanje je odavno ugovoreno ali nisam hteo do sada da ga objavljujem jer nismo imali članova Foruma sa Sokoca
!

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #5 poslato: Mart 04, 2013, 09:05:40 »
Sta druo reci osim Bravo.
Sve cestitke profesoru za entuzijaza kojim sve ovo radi (predavanja, forum, pcelinjak .......) a i drustvima koji se ovako organizuju,, jer samo tako moze da se unapredi pcelarstvo.
Kod mene je svako slobodan strelac, nemamo PD, osim poneko u velikim gradovima, a nemamo ni aktivni Drzavni pcelarski savez, osim na papiru.

Van mreže Ćosović Momčilo

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska - Pale, 900 m
« Odgovor #6 poslato: Mart 04, 2013, 12:25:37 »
Жао ми је што због обавеза нисам могао присуствовати предавању али биће прилике да се поново видимо професоре.

Van mreže Šljivić Mlađen

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pale, Rogoušići 840m LR,
  • Tip košnice: LR, RV,EV
« Odgovor #7 poslato: Mart 04, 2013, 23:11:46 »
                 Sa grupom kolega sa Pala prisustvoao sam ovom predavanju radujući
se ponovnom susretu sa dragim prijateljom i kolegom, koji je još jednom
svojim profesorskim predavanjem pokazao zašto je uvijek rado viđen gost na
ovim prostorima. Nadam se da ćemo uskoro ponovo da se vidimo na Palama.
                                  Pozdrav sa Pala.