Kao clan Društva pčelara "dr. Bogoljub Konstantinović" iz Kruševca prisustvovao sam predavanju koje je odrzao moj veliki prijatelj i domacin foruma brdsko-planinsko pcelarenje prof.Djoko Zecevic.
Tema:Načini uvećanja pčelinjaka iz sopstvenih resursa.
Uvecanje pcelinjaka pred pasu bez gubitka prinosa,koja je primenjljiva na svakom pcelinjaku.
Druga tema: Voda i suzavanje legla.
Moramo se sloziti da je voda nezamenjljiva kod svakog zivog bica pa tako i kod pcelica, jedna od izvora zivota.
Suzavanje gnezada tokom jeseni, zime i proleca ima samo pozitivne efekte na zaimovanje i prolecni razvoj pcelinjih zajednica.
Predavanje koje ce ostati u trajnom secanju nas slusalaca.
Ovom priliko zahvaljijem se Slavku Stojkovicu clanu izvrsnog odbora drustva pcelara Kraljevo, koji nam je pozajmio video bim kako bi predavanje bilo protkrepljeno prezentacijom.
Zahvaljujem se prijatelju Mikiju Dobrodolcu clana drustva pcelara iz Brusa, koji je na moj poziv prisustvovao predavanju.
Posebno se zahvaljujem i predsedniku Tomi Djukicu predsedniku udruzenja "Zupa" i clanu izvrsnog odbora Miroljubu Cevrljakovicu -Bobanu,Ivani i Vujici Nikolicu i Malinic Aleksndru clanu Nadzornog odbora, na prijatnoj veceri posle predavanja.
Pozdrav svima Sasa