Dejane, ne sekiraj se.
Dok je veka i sveta uvek će biti silnika koji umišljaju da su Napoleoni!
Nažalost, biće i onih koji zdušno iz raznoraznih interesa takve podržavaju!
Zamisli, izašao mi članak o Jevtićima u ovom časopisu!?
A sinoć me Urednica zvala da pišem pismo pčelarima za April.
Ovih dana sam veoma zauzet a spavam samo 5 sati pa verovatno neću moći da joj izađem u susret.
Ona je veoma kulturna i divna gospođa!
Ali možda i napišem a moje pismo mora počinjati ovako:
Часопис „Пчелар“ 2012.
Писмо пчеларима за април
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
И када бих хтео, не би било изводљиво упутити писмо свим пчеларима Србије унифицираног начина рада са пчелињим заједницама за месец април. То сигурно важи и за већину осталих месеци у току године. За то постоје врло објективни разлози?
На основу личног пчеларског искуства, навео бих само основне разлоге за које мислим да чине велику разлику у временским терминима и начину рада са пчелињим друштвима. Два основна разлога за то су надморска висина пчелињака као и врста пчелара – стационарни или селећи. Но, по задатку који ми је поставила главни и одговорни Уредник нашег часописа, покушаћу да текстом обухватим најбитније радње којима ће бити донекле задоваољена оба наведена разлога!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dakle, ovo bi bilo PRVO pismo pčelarima Srbije u kome bi se posebno pisalo o radovima u ravničarskim i brdsko-plainskom području...
Pozdrav sa Zlatara