Poštovani članovi Foruma,
Upravo sam sa glavnim Administratorom završio tehnički deo rada Škole pčelarstva!
Uh, jako komplikovano (tehnički), jer kako on kaže ovo se po prvi put radi na forumima koje on uređuje!
Međutim, višesatnim radom smo priveli kraju tehniku i utvrdili alate za početak funkcionisanja Škole.
Pošto je Globalni Plan već preciziran (nije bilo primedbi), već je postavljen u novootvoreni Forum.
Dalja razrada na operativne planove je na predavačima koji će biti izabrani uskoro - dok dobijem njihovu saglasnost?
Želeo bih da obavestim članstvo o Parvilima rada Škole pčelarstva:
1. Škola se odnosi na ciljnu grupu - polaznici
2. Neće se javno saopštavati imena polaznika (osim ako oni to zahtevaju),
3. Predavači će se javno znati, tj. objaviti (osim ako oni to ne žele),
4. Na sajtu se neće za ostalo članstvo videti novootvorena posebna kategorija: Škola pčelarstva!
5. Kategoriju i dva foruma sa pripadajućim potforumima videće SAMO predavači i polaznici,
6. U forumu Nastava - obrada tema, pisaće samo Domaćin i rukovodilac Škole a čitaće ga svi (predvači i polaznici),
7. U potforumima će pisati predavači (posebno zaduženi za određene teme (po nihovom izboru), a čitati samo polaznici,
8. U forumu Pitanja i odgovori, pisaće i Polaznici i Predavači,
9. Ni predavači, ni polaznici ne bi trebalo da publikuju na Forumu teme, pitanja i odgovore koji se u Školi pišu,
naravno dok se ne završi ceo ciklus nastave i obavi test znanja, jer su predavanja autorizovana i bez saglasnosti
predavača, neće se javno objavljivati,
10. Ceo tok škole - kontrola redosleda tema i svega drugoga, pratiće i rukovoditi sa njima Domaćin Foruma.
Ostala Pravila se odnose na Predavače i Polaznike Škole i biće objavljena u njima vidljivim forumima.
Takođe, obaveštavam članstvo da ćemo pronaći najbolji mogući način da jedna visoko stručna komisija pčelasrkih stručnjaka
obavi analizu rada naše Škole.
Sada mogu objaviti sledeće:
Poštovani članovi, ko od vas želi da pohađa Školu, molim da se meni na lični email ili PP na Forumu obrati da dobije tehnički
opciju polaznika tj. slušaoca, odnosno da bude upisan.
Naravno, i u toku trajanja Škole, može se prijavljivati jer postoje i oni članovi koji žele da slušaju samo npr. napredno pčelarenje!
Članstvo će domaćin obaveštavati o toku Škole, dokle se stiglo i sl.
Kada dođe vreme za praktičan deo, i o tome ćemo se dogovoriti.
Još jedna informacija se odnosi na to da ćemo na našem Forumu ako uspemo da odradimo nekoliko ONLINE predavanja za sve čalnove i šire.
Za to imam obećanje (tehničku pomoć) naših članova, poštovanih kolega Petra Lukića i Milića Vukića.
Hvala im unapred u moje i vaše ime.
Pčelari, Kolege, ne stidi te se, slobodno se prijavite (imena nećemo objavljivati), a dosta toga iz oblasti pčelrastva će se
naučiti u Školi ili obnoviti zaboravljeno "gradivo".
I na kraju, da ne bi bilo nesporazuma napisaću sledeće:
Škola (uopšte), jeste društveno javna institucija, ali:
- dostupna je samo učenicima upisanim u školu,
- gradivo se ne implementira građanstvu i roditeljima,
- gradivo slušaju samo upisani učenici,
- gradivo prezentuju nastavnici - predavači,
- obnavljanje (pitanja i odgovori), se obavljaju unutar učionice samo za učenike - ciljna grupa
- provera znanja se vrši na kraju godine - određenog ciklusa tj. perioda, i td...
Naš Forum je javan (gosti i članovi), i na njemu će se i dalje pisati postovi kao i do sada kroz sve teme a Škola je nešto posebno što mora imati sasvim drugačiji karakter!
Ako bi bila potpuno javna i dostupna svima da u njoj pišu, komentarišu i brišu, onda bi apsolutno izgubila smisao obrazovne, kod nas na Forumu, konkretno edukativne instutucije!
Nadam se da ste me potpuno razumeli?
Hvala vam svima na pažnji i strpljenu jer ovo je pionirski poduhvat i trebali bi da ga odradimo najbolje što umemo i znamo.
Vaš Domaćin.