Do sada sam dobijao brojne poruke u vidu komentara za javni rad na polju pčelarstva!
One su razbacane po YouTube, Fejsu, forumu...
Evo jednog pisma koje sam dobio pre nekoliko dana od pčelara Branka Antića Gulita iz Banatskog Karađorđeva.
Inače Branko jebio pisac brojnih aforizama koje je izgovarao nekada Minimaks na rdaiju.
Malo je preterao ali prija svakako!
Hvala kolega Branko od srca, Bog ti dao svakoga dobra!
====================================================================================
Поштовани Господине професоре, жива легендо нашег и светског пчеларства,
Срдачан поздрав од Бранка Антића, Гулита из Банатског Карађорђева,
Поздрав и свим члановима форума БПП, поздраве Вам шаљем са дна Панонског мора, са дна алги, уљане репице, сунцокрета, луцеришта и пашњака!
Док траје предавање господина Иве Гаизбаре, осећам потребу да Вам се обратим, осећам потребу да Вам се захвалим за све што чините за нас пчеларе, што нас посебно едукујете. Ви улажете велику енергију, труд, време, новац. Ви сте оличење доброте и прави пример, како рече проф. Јован Живановић, само добре и неискварене душе могу се бавити пчеларством. Осећам потребу да ваш труд и мука, Вас све више очеличава и чини јачим и даје вам све више снаге, енергије и воље да истрајете на том путу.
Ви сте велика лађа а великој лађи припада велико море! Постали сте институција, велика река у коју треба да се уливају притоке са свих пчеларских страна!
Редовно пратим предавања на YouTube иако баш нисам вичан тим технологијама јер сам сав свој жиовот писао руком као афористичар и сарадник покојног Минимакса! Написао сам безброј писама и лакше ми је да се изразим оловком, хатријом и руком а оловка је продужетак срца!
Хвала Вам професоре Ђоко што постојите, као да Вас је сами драги Бог послао да у ова смутна времена короне и сваке неизвесности, ширите позитивну енергију и једнакост а у вашем и нашем форуму нема политике, нема негативне енергије, нема национализма, нема мржење...Ви сте оаза среће и благостања.
Служио сам војску давне 86-те у Словенији, ту су били Словенци, Хрвати, Македонсци, Срби, Црногорци, Муслимани, Албанци! Када читам Ваш форум и слушам ваша предавања, Ви ме враћате у младост и носталгију бивше нам Југославије!
На жалост никада нисам био у Македонији али сам осетио топлину тих људи. Видим да су Вама посебно прирасли срцу а за то имате прави разлог. Дивне су Ваше колеге из Македоније али и господин Иво Газибара је оличење људскости – слушати га је права милина! Његове речи делују терапеутски, лече! Молим Вас пренесите му поздрав у моје име!
Посебно господине Ђоко желим да Вам се захвалим на саветима које сте ми несебично упутили, ако се сећате 18. маја 2021. године, када сам Вас назвао и питао шта и како да поступим са стартером којим сам покушао да увећам свој пчелињак по методи вашег кума Зорана Севића (претходно сам звао Севића телефоном али се нико није јављао), па сам онда Вас позвао!
Могу Вам рећи да сам поступио по вашим саветима, по методи шести дан, па разројавање по вашој методи и новинској хартији. Па зато једва чекам овогодишњу пашу уљане репице овог пролећа да што раније применим ову методу.
Хвала Вам још једном искрено од срца и нека Вас Бог поживи да се још дуго, дуго дружимо, проћи ће и ова пандемија па да се негде уживо видимо и нека Вам Бог подари сву срећу!
Живели!
23. фебруара 2022. године
Бранко Антић – Гулит