Da li je moguće da mi sebe upoređujemo sa nekoliko zemalja koje će se najverovatnije gorko kajati zbog neopreznosti a ja bih rekao i bahatosti!
Moje dve rođene sestre sa porodicama žive u Švedskoj 50 godina i poprilično sam informisan o stanju svaki dan!
Kada su mi poslale slike iz dva grada sa potpuno praznim rafovima, sve mi je bilo jasno.
A kod njih (mislim na starije Švede), deca ni kada je normalno stanje ne dođu kod roditelja jednom godišnje a unučad često i više godina, onda je malo jasnije što nisu tu meru preduzeli!
Mi smo posebna svetska populacija, najčešće mislimo da naša deca i kada odrastu a vidim vrlo, vrlo često i unučad ne mogu bez nas
pa otuda se bunimo za ove mere!
Jutros sam saznao za primer iz okoline Beograda (namerno neću da napišem mesto), da je otac (stariji) preminuo od korone, majka u kritičnom stanju, ćerka lekar obolela a na žalost i njena sestra koja je takođe zdravstveni radnik - medicinska sestra, obolela od korone!
Kakvi li bi na ovaj primer bili komentari kolega, baš bih voleo da znam?
Prema tome, iako teška srca zbog toga što su mi pčele sva ljubav u ove stare dane, lično podržavam sve mere Države nam i kamo sreće da smo kao naše radilice u koje se mnogi kunu a rade suprotno!?
Na svojim predavanjima (profesionalna deformacija), skoro uvek izgovorim definiciju PZ gde sve jedinke rade za dobrobit upravo svoje zajednice.
A kod nas...?