Autor Tema: Preminuo Dragoslav Šekularac-Šeki, 2. Zvezdina Zvezda  (Pročitano 2144 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • Pol: Muškarac
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Preminuo Dragoslav Šekularac-Šeki, 2. Zvezdina Zvezda
« poslato: Januar 05, 2019, 14:10:48 »
Jutros je na VMA zbog moždanog udara preminuo Šeki. (1937-2018).
Jedan od svakako najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena, poznat i širom Sveta.
Dribler, koga je ceo svetski sportski svet poštovao, a poznati francuski sportski list, posle jedne utakmice za
Reprezentaciju Jugoslavije, dao mu je ocenu 11. Tada ta ocena zapisana u novinama i nikada više.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Odg: Preminuo Dragoslav Šekularac-Šeki, 2. Zvezdina Zvezda
« Odgovor #1 poslato: April 23, 2020, 23:51:37 »
Na današnji dan, 23. aprila 1975. godine Crvena zvezda je u revanš utakmici polufinala Kupa kupova ugostila Ferencvaroš (2:2) i na tom meču je postavljen klupski rekord u poseti – 110.000 gledalaca.

Ostalo je zabeleženo da je na najposećenijoj utakmici svih vremena na teritoriji bivše Jugoslavije prodato tačno 96.070 ulaznica. Međutim, hroničari tog vremena ističu da se za revanš polufinala Kupa kupova tražila karta više, da su ljudi plaćali basnoslovne sume za kartu i na kraju su gužve bile takve da je kroz kapije ušlo jedno 15 hiljada ljidi više. Prema procenama tadašnjeg direktora stadiona Crvene zvezde Mileta Petrovića, tu utakmicu je posmatralo oko 110.000 gledalaca.

Taj rekord teško da će ikada biti oboren, pogotovo što je stadion Crvene zvezde sa 96.000 kapaciteta te 1975. godine danas modernizovan i sveden na 55.535.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #2 poslato: April 24, 2020, 00:29:50 »
Da, ali tada nije bilo sedišta, pa se stajalo ko da si na nekoj livadi u Godačici.  ;)
"Socijalna distanca" je bila minimalna što bi danas rekli.
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #3 poslato: April 24, 2020, 21:37:03 »
Imao sam priliku, kao student 1976 godine, da prisustvujem 59-tom večitom derbiju uz rekordnu posetu.
Novine su pisale da je bilo 100.000 gledalaca, a oficijalno prodato više od 92000 karata, a iz bezbednosnih razloga prekinuta dalja prodaja.
Impresije su još uvek sveže, ali i dan danas ne mogu da prežalim onaj neiskorišćeni penal pri kraju utakmice koji je šutirao Grubješić (nad njim je i bio prekršaj) a odbranio Kajganić  :(

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #4 poslato: April 24, 2020, 22:32:13 »
Da Šeki je bio nenadmašan dribler, roden vo Štip. :)
Međutim, mene je još više fascinirao jedan drugi Zvezdin dribler koji nikada nije postao "Zvezdina zvezda", vojvođanin - Miloš Šestić.
Sećam se jedne utakmice, kada je oduzeo loptu u svom šesnajtercu, prešao čitav teren i došao do golmana, predriblovao ga, ali nije hteo dati gol, nego se vratio nazad da ga još jednom predribla. Dvojicaa gledaoca su komentarisala tada: "Jel ga dade?" Ne... još ga DAJE, odgovorio je ovaj drugi.  :D
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #5 poslato: April 24, 2020, 22:51:02 »
Imao sam priliku, kao student 1976 godine, da prisustvujem 59-tom večitom derbiju uz rekordnu posetu.
Novine su pisale da je bilo 100.000 gledalaca, a oficijalno prodato više od 92000 karata, a iz bezbednosnih razloga prekinuta dalja prodaja.
Impresije su još uvek sveže, ali i dan danas ne mogu da prežalim onaj neiskorišćeni penal pri kraju utakmice koji je šutirao Grubješić (nad njim je i bio prekršaj) a odbranio Kajganić  :(
Eh Dragi, puno sam utakmica gledao u Bgd i to iz našeg odličnog prvenstva kao i međunaordnih utakmica.
Sećam se Partizana u kupu šampiona kada je sve svoje protivnike u Beogradu pobedio i svakoj sam prisustvovao ali naš mentalitet ili ko zna nešto drugo i izgubiše od Reala u Evropskom finalu!
Čak sam i prisustvovao njihovim treninzima kada je Gegić bio prvi čovek tima...tu su bili Vasović, Jusufi, Galić i dr.
Kapa dole Zvezdi jer ona uspe da bude prvak Evrope, zahvaljujućiu upravo vašem zemlajaku Pančevu!