24.02.2018. godine, imali smo čast da nam prvi put u goste dođe veliku poznavalac pčela, profesor Djoko Zecevic iz Nove Varoši - Zlatara.
Profesor nam je održao dvoiposatno predavanje na teme:
- Perga, značaj, načini prikupljanja i upotreba
- Rešavanje nekih pčelarevih dilema u praktičnom pčelarenju!
Na predavanju je bilo prisutno oko 30-ak pčelara iz Novog Miloševa, Bočara, Banatske Topole, Novog Bečeja, Temerina, Bačkog Jarka, Kikinde.
Bilo je ovo jedno u od najboljih koje sam ja mogao čuti za proteklih više godina. Moj prijatelj Đoko Zečević je temu perge obradio na jedan perfektan način. Polako nas je uveo od upoznavanja sa polenom, njegovim značajem, šta je perga (kompletno je izneo i obradio ovu temu i svakome je bilo jasno posle ovog predavanja šta je perga), njen značaj, kako je skupljati za sebe i profesionalno itd.
Za mene je ovo apsolutno najbolja prezentacija jednog pčelinjeg proizvoda koju sam ikada čuo.
Nakon predavanja nastavili smo druženje u Kikindi, a zatim je profesor obišao moj skromni pčelinjak gde smo se i fotografisali.
Beskrajno hvala mom dragom profesoru koji je prevalio 500 km da bi nam održao ovo predavanje. Potrudio sam se da budem dobar domaćin, a nadam se da ćemo se opet sresti ovde kod mene i nastaviti ovo prijateljstvo.