Autor Tema: TREĆE PREDAVANJE U PODGORICI  (Pročitano 2635 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
TREĆE PREDAVANJE U PODGORICI
« poslato: Mart 29, 2017, 11:36:01 »
Obaveštavam kolege pčelare članove našeg foruma iz Crne Gore da ću u petak, 31.03.2017. godine održati predavanje
u Podgorici, tačnije u "Kući meda" sa početkom u 19 sati!
Ovo je moje treće predavanje Podgoričkim pčelarima sa kojima imam vrlo prijateljske odnose a posebno sa kolegom Mirkom Šćepaovićem, predsednikom Društa pčelara.
Biće mi veliko zadovoljstvo da se susretnem sa našim članovima foruma iz CG!

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
Odg: TREĆE PREDAVANJE U PODGORICI
« Odgovor #1 poslato: Mart 29, 2017, 12:32:03 »
Bravo druže!
Imam jednu molbu...!
Da se raspitaš tamo za život i zdravlje jednog ... BIVŠEG!
Šta ćeš, ja cenim samo bivše...., a ovi sadašnji me ne interesuju... ni tamo ni ovde.
On je bio predsednik njihovog Saveza u drugoj polovini 90-tih, zaboravio sam mu ime....?
Gostovali smo zajedno na TV Novi Sad tih godina i susretali se na TAŠ-u kada je predsednik SPOS-a bio pok. Mihajlo Filipović.
Ako bilo šta saznaš, molim te da ga najsrdačnije pozdraviš!!!
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #2 poslato: April 03, 2017, 08:43:12 »
Domaćinski i prijateljski doček u Podgorici ostaće mi u trajnom sećanju.
Moj dragi prijatelj Mirko Šćepanović sa saradnicima učinio je da ovo, po redumoje treće predavanje Podgoričkim pčelarima
bude organizovano za brojne kolege Podgorice u "Kući meda" koja je locirana na području Danilovgradske opštine!
Prepuna sala u kojoj je bilo puno pčelarica i mlađih pčelara, oko 2 sata vrlo pažljivo su pratili moje izlaganje!
Predsednik Mirko je najavio predavanje u prepodnevnoj emisiji TV Podgorica gde je bio gost 20 minuta!
(video zapis sa gostovanja na TV postaviću ukoliko budem uspeo da ga obradim)!
Na kraju predavanja krenula su brojna pitanja na koja sam se trudio da dadnem valjan odgovor a i da čujem mnoga iskustva
kolega sa ovog pčelarskog pašnog područja, što će mi mnogo značiti u budućem predavačkom radu!
Evo nekih detalja sa predavanja:

Predsednik Mirko mi je na kraju predavanja, u ime Podgoričkih pčelara i u lično ime,  uručio divan poklon sa motivom Manastira Ostrog izrađenu u drvetu sa posvetom.
Hvala prijatelju Mirko, hvala kolege Podgoričani!

Evo i nekoliko sličica među kojima je i slika sa kolegama Irenom, Đokom i Paljom!

« Poslednja izmena: April 03, 2017, 08:48:44 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #3 poslato: April 03, 2017, 09:17:44 »
Podgorički pčelari imaju "sreću" da je njihov član i generalni sekretar Skupštine CG, pčelar Aco Jovićević koga poznajem odranije i sa kojim na kraju predavanja, načinih sliku za uspomenu na ovo druženje!
Aco je pčelar i čovek od akcije i nada je da će biti generalno koristan za pčelarsto Crne Gore?
Kuriozitet predavanja a i članstvo na našem forumu jeste mlađani Pavle Perišić iz Kuča koji je prateći predavanje jednog trenutka rekao:
"molim vas ponovite mi da zapišem"!
Za trenutak se čuo aplauz u sali...bravo Pavle!
Divno je bilo čuti javno kolege koji su izrekli nešto što se pamti celog života a najupečatljivji kometar je bio da su moju malenkost čekali sa radošću na predavanje!?

Druženje na večeri u restoranu Lovac na Zlatici kod kolege Bulatovića, bilo je za uživanje!
Pored Mirka društvo da kosno u noć pravili su nam Vukota, Boro, Bucko, Tomica...

Kolega Vukota Radević predložio je da u julu održim još jedno predavanje u Lijevoj Rijeci, podružnici Podgričkog Udruženja a inače postojbini mojih predaka Zečevića, što sam sa zadovoljstvom prihvatio.
A i ko ne bi prihvatio kada sam bratski dočekan i ispraćen.

Veliko hvala dragi prijatelji!