Autor Tema: Skupština pčelarav Brodareva  (Pročitano 5285 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Skupština pčelarav Brodareva
« poslato: Mart 08, 2015, 21:14:52 »
Danas sam na poziv kolege Nedžada Kukoljca prisustvovao Skupštini pčelara novoformitanog Udruženja "Brodarevo"
u koje je učlanjeno 35 članova tog područja!
Sala osnovne škole je bila puna pčelara.
Gosti su bili vet. inspektor Azem Hurić, Medo Kajević, potpredsednik Asocijacije pčelara Zlatiborskog okruga i Rade Dragojlović,  član IO udruženja pčelara "Roj" iz Prijepolja.
Prisutne pčelare su gosti pozdravili a predsednik Udruženja, Viličić Rifko referoisao je o aktivnostima koje su do ovog dana preduzete na udrueživanju Brodarevskih pčelara.
Član IO Nedžad Kukoljac je objasnio sve aktivnosti na učlanjenju u Spos i Asocijaciju pčelara!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
Odg: Skupština pčelarav Brodareva
« Odgovor #1 poslato: Mart 08, 2015, 21:26:19 »
Po dogovoru sa rukovodstvom, održao sam dvosatno predavanje koje su prisutni sa velikom pažnjom propratili!
Predavanje se odnosilo na neophodne radnje u prolećnom razvoju na brdsko-planinskom području!
Nakon izlaganja skoro ceo sat su bila pitanja i odgovori!
Brodarevci su vrlo zaintersovani za odgvore na razna pitanja, pa ih je bilo i koja se ne odnose na današnju temu...tretman, pripreme za zimu, bušenje ramova, matica i dr.
Ono što sam zapazio jeste priličan broj mladih ljudi koji počinju pčelariti?
Na kraju sam kolegama prikazao video zapis Rasima Porića o isptivanju kvaliteta satnih osnova.
Vrlo sam zadovoljan odnosom kolega prema predavaču a što govori o želji da se slikamo nakon predavanja!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #2 poslato: Mart 08, 2015, 21:35:23 »
Zaista je lepo družiti se sa ljudima koji odišu velikom kolegijalnošću i predusrteljivošću, što se nikada ne zaboravlja!
Rezulatat mog boravka u Brodarevu je i 9 novih članova foruma koji su se slikali za profil i dali sve podatke a već se 4 prijavilo večeras!
Hvala Nedžadu, Rifku, Mustafi, prof. Admiru, Medžidu, Safetu, Mevludinu, Šefketu, mlađanom Ibrahimu i svim koji su poželeli da se zajedno slikamo za uspomenu na ovo predavanje!

Pozdrav Kolegama koje maltretiram ovim izveštajom.

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #3 poslato: Mart 08, 2015, 21:56:59 »
Pozdrav Kolegama koje maltretiram ovim izveštajom.

Kakvo maltretiranje Profesore.
Pa Vi iznosite pčelarske aktivnosti pojedinih pčelarskih udruženja, kao i Vaše aktivnosti na tom planu.
A za što drugo služi ovaj Forum, nego za iznošenja pčeraske aktivnosti i diskusije o pčelama i pčelarstvo.
Iskreno, moje čestitke na Vašu hrabrost i odvažnost da u toku ovih dva dana, po ovom nevremenu posetite dva pčelarska udruženja, održite svoj zbor i kolegama održite svoja predavanja o pčelarstvu.

Pozdrav Vama i kolegama UP "Brodarevo",
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #4 poslato: Mart 09, 2015, 06:21:40 »
Iskreno, moje čestitke na Vašu hrabrost i odvažnost da u toku ovih dva dana, po ovom nevremenu posetite dva pčelarska udruženja, održite svoj zbor i kolegama održite svoja predavanja o pčelarstvu.

U Novoj Varosi predsednik UP "Zlatarka" kolega Divac je predavaca prof Djoku vozio kolima u rikverc jer nije mogao od smetova da okrene auto, a Djoko je sam po nista boljim uslovima vozio za Brodarevo da odrzi novo predavanje.

Znao je Djoko da ga zeljno cekaju kolege pcelari koji su i sami imali ogromnih poteskoca da dodju na predavanje pa nikako nije zeleo da ih razocara svojim nedolaskom, taman posla.

Iskrene cestitke pcelarima Nove Varosi i Brodareva, njihovim rukovodstvima i predavacu Djoki.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Kajevic Medo

• Lutka
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prijepolje, Velika Župa 400m
« Odgovor #5 poslato: Mart 09, 2015, 08:14:16 »
Ovom prilikom zahvaljujem se na gostoprimstvu novoformiranom udruž.pčelara iz Brodareva.
Sve pohvale organizatorima na promovisanju novog udruženja.
Posebno čestitke  prof.Zečeviću na izuzetno dobrom predavanju.Bravo komšije.
Mislim da će saradnja između DP"ROJ"i udruž. pčelara BRODAREVA biti korektna i uspešna. Poz.

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
« Odgovor #6 poslato: Mart 09, 2015, 14:35:48 »
Колеге пчелари из Бродарева.Честитам Вам на формирању удружења пчелара и желим свима добро здравље,да имате што више чланова.Добро дошлица за све који су се учланили на овај форум.Нека је МЕДНА година и свако добро Вам желим.
                                   Поздрав из Н.В!!!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #7 poslato: Decembar 25, 2016, 18:38:52 »
Na poziv predsednika Udruženja pčelara Brodareva kolege Rifka, po drugi put sam 23.12.2016. godine održao predavanje pčelarima Brodareva!
Ovo Udruženje postoji tek godinu dana a ja sam bio do sada jedini predavač pa smo zakazali i novi sastanak za mart 2017. godine!
Aktivnosti su im vrlo skromne jer ne raspolažu sa bilo kavim novčanim sredstvima (bar ne do sada), a glavna poenta je na saradnji sa malinarima jer otuda dolazi najveća opansot za njihove pčele!
Na Skupštini je bio čovek koji je obećao da postoji sada dobra volja opštine Prijepolje da finanasijski pomogne pčelare Brodareva!
Hairli im bilo!
Meni lično je bilo veliko zadovoljstvo govoriti pred dragim komšijama, dobrim ljudima Brodareva,  koji su osim pažnje pokazali i želju da kroz pitanja i moje odgovore više saznaju o specifičnostima gajenja pčelinjih zajednica!

Nakon predavanja počastili smo se sa domaćim specijalitetima Brodarevskog kraja!

Zahvaljujem na druženju prof. Admiru, Rifku, Nedžadu, Đurđeviću i ostalim kolegama...
Vidimo se ako Bog dragi dadne zdravlja u martu.

Van mreže Alomerović Admir

• Lutka
  • Član na forumu od: Dec 2016
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Brodarevo, 900 m
« Odgovor #8 poslato: Decembar 26, 2016, 18:55:46 »
Prvi put pisem na ovom forumu.Zelim da izrazim veliku zahvalnost uvazenom profesoru Zecevicu na predavanju koje je u petak odrzao pred pcelarima Brodarevskog kraja.Ovo je vec druga prilika kada nam gospodin Djoko izlazi u susret.Teme koje je odabrao i prosle godine i sada su odlicne,a njegovo predavanje korisno i jasno,kako za nas koji smo tek poceli sa bavljenjem ovim plemenitim zanimanjem,tako i za starije i iskusne pcelare.Takodje veliki pozdrav za sve kolege pcelare na ovom forumu.Srdacan pozdrav uz zelju za dobro zdravlje iskrenom prijatelju gospodinu Zecevicu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #9 poslato: Decembar 27, 2016, 00:13:06 »
Kada pohvale dolaze od kolega pčelara lepo zvuči ali još kada dođu od profesora istorije Admira,
onda to zaista raduje!
Pišeš da je prva poruka na ovom forfumu!
Pa probio si led, sada je red da nam češće pišeš, pitaš i izveštavaš o aktivnsotima Brodarevskih pčelara?
Hvala dragi kolega Alomeroviću, vidimo se opet kada pozovete a izvolte na Zlatar nije vam daleko...organizujte se!

Van mreže Alomerović Admir

• Lutka
  • Član na forumu od: Dec 2016
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Brodarevo, 900 m
« Odgovor #10 poslato: Decembar 27, 2016, 18:06:24 »
Svakako cemo nastaviti saradnju gospodine Djoko.Izasli ste nam u susret kada je malo ko hteo.Od vas smo dobili podrsku kao mlado udruzenje.Takodje ste nam nesebicno preneli svoja iskustva iz visegodisnje pcelarske prakse.Odlicno poznajete uslove u kojima pcelarimo,jer se nalazimo na slicnom geografskom prostoru.Sto se tice vaseg poziva da vas posetimo na Zlataru,ja licno sam jako zainteresovan i pocastvovan.Ukoliko se dogovorim sa kolegama iz Brodareva,dosli bi vam jedan dan u goste kada bude vama odgovaralo.Veliki pozdrav.