0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Hvala kolege . Sve je to urađeno iz prve ruke ,emocije navrle i i tako ispalo . Kasnije sam tehnički bolje to otpjevao ,kad sam malo uvježbao,ali gotovo svi su mi rekli , da nije emotivno kao u prvom snimku pa je tako i ostalo . Pozdrav
Biti pesnik je dar Boga. Samo mali broj ljudi ima taj dar, pa ga svi koji to imate iskoristite zbog nas i vas samih.Nazalost vec zaboravljeni Dragisa Nedovic iz Kragujevca (1916-1966) tekstopisac je navedenih sledecih pesama (i mnogih drugih):- U lijepom straom gradu Visegradu- Harmoniko moja suzom nakvasena- Tekla reka Lepenica- Siromah sam druze-Lepe li su nano Gruzanke devojke-Na Moravi vodenica stara- Obrase se vinogradi dole kraj Topole- Prodjoh Bosnom kroz gradove-Basto moja puna li si cveca-Zasviraj mi stara frulo- Ja posadih jednu ruzu belu- Jesen prodje, ja se ne ozeni- Kosio sam seno- Kome sumis oj Moravo- Krca krca, nova kola- Pesma harmonici- Pluca su mi bolna- Lepo ti je biti cobanica- Negde u daljini pogled mi se gubi-Ja ne zalim oci svoje... i mnogih drugih u trenucima inspiracije, najcesce za kafanskim stolom stihove je zapisivao na parcetu papira, kutiji od cigareta ili salveti.Mnogi od nas navedene pesme znamo, ali nismo znali ko je autor, vec smo najcesce govorili da su narodne pesme, ali ko ih je napisao?Eh da je Dragisa imao mobilni telefon, lap top, digitalni foto aparat.... a ovako samo jednu "staru škrsenu gitaru i stari šesir na glavi.