Autor Tema: Predavanje Prof. Đoke Zečevića u Kumanovu  (Pročitano 12993 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
Predavanje Prof. Đoke Zečevića u Kumanovu
« poslato: Januar 24, 2014, 10:43:54 »
Juče u sali Doma kulture u Kumanovu, naš uvaženi Domaćin i Prof. Đoko Zečević održao je divno predavanje na temi: Izimljavanje i prolećni razvoj pčelinjih zajednia, a zbog interesa pčelara na kraju održao je i kratko predavanje - Kamion pčelinjak, odnosno izneo je svoja iskustva o gradnji, funkcionalnošću i način pčelarenja sa pčelama na kamionu.
Na predavanju prisustvovalo je preko 120 pčelara iz Kumanova, Skoplja, K. Palanke i drugih okolnih mesta.
Predavanje trajalo je nešto malo više od tri saata zbog proširenje glavne teme, pri čemu za istaknuti je kako Prof. Đoko ovo predavanje održao takoreći u jednom dahu, i za svo ovo vreme zadržao je pažnju slušaoca predavanja.
Na kraju predavanja, u znaku sećanja na ovo gostovanje Prof. Đoki, Pretsednjik udruženja pčelara u Kumanovu - g. Branko Tasevski urućio mu monografiju i pohvalnicu udruženja.
Sasvim na kraju, bilo je neizbežno slikanje sa članovima ovog foruma (kao grupno, tako i pojedinačno), a bogami bilo je nas preko 20-tak.
Smatram da će i drugi članovi foruma pisati o ovog predavanja i postaviti slike, a od mene evo nekoliko slika:
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

• Glavni urednik
Odg: Predavanje Prof. Đoke Zečevića u Kumanovu
« Odgovor #1 poslato: Januar 24, 2014, 11:20:55 »
Evo još nekoliko sličica, a ostalo od Marjana Petrovskog i ostalim članovima foruma.
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Tasevski Branko

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 82
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Makedonija, s. Pelince 500 m
« Odgovor #2 poslato: Januar 24, 2014, 11:52:59 »
Sinoc je u Kumanovou nas dragi gost prof. Djoko Zecevic sa Zlatara odrzao predavanje koje opisao kolega Koneski.
Skoro da ne bih imao sta vise dodati osim da izrazim u licno ime i u ime nase Udruzenja Pcela, veliku zahvalnost i postovanje prema trudu koji je nas Domacin foruma ulozio i na zavidnom pcelarskom ynanjy koje je pokazao.

Pozdrav kolegama

Van mreže Petrovski Marjan

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skoplje , selidbeno pcelarenje, razvoj na 250 m nadm, visine
« Odgovor #3 poslato: Januar 24, 2014, 14:05:40 »
Odrzano je predavanje Profesora Zecevica u Kumanovo, predavanje je bilo odlicno i trajalo je 3 casova bez prekida odnosno bez odmora ,zbog izvorednog odlicnog predavanja vreme je brzo proletelo i imali smo utisak da je proslo samo jedan cas ......

Uvodni deo je dao predsednik PD ,,PCELA,, Kumanovo Tasevski Branko i cestitam za organizaciju predavanja i gostoprimstvo pcelara koji su dosli iz Skoplje.....

celo predavanje odvijalo se pod budnim okom kamera......

Na kraj predavanja zajednicka fotografija i videli ste fotografije koje su pratili kolege......

.... i meni mnogo draga fotografija sa Profesorom Zecevic ......

Pozdrav drage kolege....

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
« Odgovor #4 poslato: Januar 24, 2014, 17:27:48 »
Свака част организатору Удружење пчелара Куманова-Бранко Тасевски!
Профа је свугде такав,енциклопедија пчеларства,на жалост ја нисам могао да будем у Куманово
али сутра у Битољ обавезно идем,па видимо се тамо! ;)

Још једном,свака част за присутне(посебно из Скопља) и чланове,пчеларе из тог дела Македоније!
поздрав из Македоније!

Van mreže Stankovski Marijan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skopje 500 metri
« Odgovor #5 poslato: Januar 24, 2014, 21:06:12 »
Svake pohvale za organizatora i domacina ovog predavanja  Branka Tasevskog sto je doveo izvanrednog predavaca ts. vlasnika naseg foruma Prof.Dzoku Zecevica da odrzi predavanje.Sinoc je u Kumanovu bilo vise od stotinu pcelara koji su sa paznjom slusali Dzokina predavanja i bili su veoma, veoma zahvaljni sto nije stedeo niti sebe niti vremena.Predavanje je trajalo vise od 3casa a ukupno sa pitanjima oko 3 ipo casova i sve to proslo tako brzo ko da je proslo nepuni cas.Mnogi pcelari sto su bili prisutni  a i neki sto nisu bili prisutni a su culi da je predavac i vlasnik naseg foruma pa su izrazili interes da postanu clanovi istoga i nadam se da ce ih uskoro biti mnogo,mnogo takvih.I onako nas forum ima dosta clanova iz Makedonije pa tim povodom potrudicemo se mi forumasi da Dzole dodze u Skoplju da odrzi predavanje za ,,FORUMASIMA".Profesor nastavlja turneju niz Makedoniji.Danas je u setnju na  istoka tacnije Kriva Palanka gde su ga pcelari zeljni da ga vide precekali i prosetali na manastiru Sv.Joakim Osogovski koji  vazi za jedan od najboljih manastira na balkanu pa i sirije.Posle setnje je usledilo predavanje na temi Brdsko planinsko pcelarenje sto je za njima veoma interesantno jer je i njihovo pcelarenje na malo vecu visinu.Sutra je profa na turneji u Bitolja.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #6 poslato: Januar 24, 2014, 21:29:44 »

Na predavanju prisustvovalo je preko 120 pčelara iz Kumanova, Skoplja, K. Palanke i drugih okolnih mesta.
Predavanje trajalo je nešto malo više od tri saata ....

Svaka vam čast na brojnosti  , imali ste i šta da čujete od  predavača koji ima bogato pčelarsko iskustvo .
Slike su vam lepe , vidi se srdačna dobrodošlica .
Pozdrav za Makedonske pčelare .

• Glavni urednik
« Odgovor #7 poslato: Januar 25, 2014, 00:27:19 »
Hvala Vam koleginice Verica. Bilo je nas više od 20-tak članova ovog foruma.

Vidim da niko dosad ništa nije objavio. Ne znam dali na ovaj forum ima članove iz tog grada?
Naš dragi Domaćin i Prof. Đoko, danas isto tako održao je 3-satno predavanje i u Krivoj Palanci. I tamo poseta je bila vrlo dobra. Kako su me obavestili kolege na predavanju je prisustvovalo oko 100 pčelara.

Sutra ide za Bitolj.

Pozdrav svima,
Blagoja

Van mreže Petrovski Marjan

• Lutka
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skoplje , selidbeno pcelarenje, razvoj na 250 m nadm, visine
« Odgovor #8 poslato: Januar 25, 2014, 00:38:17 »
Hvala Vam koleginice Verica. Bilo je nas više od 20-tak članova ovog foruma.

Vidim da niko dosad ništa nije objavio. Ne znam dali na ovaj forum ima članove iz tog grada?
Naš dragi Domaćin i Prof. Đoko, danas isto tako održao je 3-satno predavanje i u Krivoj Palanci. I tamo poseta je bila vrlo dobra. Kako su me obavestili kolege na predavanju je prisustvovalo oko 100 pčelara.

Sutra ide za Bitolj.

Pozdrav svima,
Blagoja

i dobio sam informacije da su kolege iz Palanke odusevljeni predavanjem Profesora Zecevica koje je trajalo opet vise od 3 casova, a tema je bila = moj nacin pcelarenja= , Svaka cast Profesore......!!!

Pozdrav za Makedonske pčelare .
Pozdrav i tebi Verice i svima na forumu ....

Van mreže Stoševski Boban

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2014
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Selo Dragomance, Kumanovo,460m.
« Odgovor #9 poslato: Januar 25, 2014, 08:46:52 »
Sinoc je u Kumanovou nas dragi gost prof. Djoko Zecevic sa Zlatara odrzao predavanje koje opisao kolega Koneski.
Skoro da ne bih imao sta vise dodati osim da izrazim u licno ime i u ime nase Udruzenja Pcela, veliku zahvalnost i postovanje prema trudu koji je nas Domacin foruma ulozio i na zavidnom pcelarskom ynanjy koje je pokazao.

Pozdrav kolegama
Gospodine pretsedatel Branko,
sekoja cest i pocit sto vo Kumanovo ni donesovte takov predavac kako sto e profesor Đoko Zečević.
Site prisatni vo salata bea i se vooduševeni.
Pozdrav...

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #10 poslato: Januar 27, 2014, 19:39:16 »
Poštovani članovi foruma,
Poštovani pčelari iz Makedonije,
Danas sam prispeo na Zlatar, nakon nekoliko dana provedenih kod vas u gostima!
Uopšte ne znam odakle da počnem pisanje, šta da napišem a šta da preskočim!?
Sve je važno, sve je na najvišem mogućem nivou.
Da čovek naprosto ne poveruje!
Svaka vam svima čast na velikoj i nezapamćenoj pažnji jer sedeti i preko tri sata i slušati nekoga da govori, pa ma ko to bio,
za veliko je poštovanje i pamćenje.
To ste mogli samo Vi, poštovani pčelari Makedonije i ja Vam svima zahvaljujem i duboko se klanjam vašoj strpljivosti i poštovanju moje ličnosti.

Ali moje izveštaje svakako ću početi sa prvim susretom sa izvanrednim čovekom i kolegom koji me je dočekao u Kumanovu na stanici a zove se Branko Tasevski!
Ko je Branko, Makedonski pčelari najbolje znaju?
Elokventan, vispren, harizmatičan i nadasve izvanredan predsednik i organizator na čelu Kumanovskiuh pčelara.
Branko ne samo da je na ovom polju izvanredan već i veliki domaćin za poštovanje jer imadoh čast da posetim njegov dom
i porodičnu kuću u Kumanovu.
Brankovo široko poznanstvo sa svim predsednicima iz Makedonije, obezbedilo mi je dsa sam u svim mestima gde sam držao predavanja, imao nezapamćen doček i veliko gostoprimstvo.
A Brankovi saradnici koji su bili uveče na zajedničkoj večeri u prelepom ambijentu Kumanovskog nacionalnog restorana, naprosto su me ostavili bez reči jer su svi želeli da posvete pažnju mom prisustvu da mi je pomalo bilo i neprijatno!

Hvala Branku na svemu a posebno što me je telefonom propratio na celom putu po Makedoniji i interesovao se za sve detalje koji su me pratili tokom puta.

Hvala Brankovim saradnicima a posebno sekretaru Časlavu i Zoranu Popovskom koji me je ispratio na stanicu za Krivu Palanku i na mnogo semena medonosnih biljaka, koje mi je poklonio.

Bog vam svako dobro svima podario!

p.s. Potrudiću se da opišem sve događaje (jer to Makedonski pčelari zaslužuju), pa ko voli neka čita a ko ne želi, neka preskoči!

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #11 poslato: Januar 27, 2014, 19:54:05 »
Profesorski izvestaj domacine.
Siguran sam da je zadovoljstvo obostrano.
Ocekujemo izvestaj iz Krive Palanke i Bitolja, da bi utisak bio potpun.
Valjda je ova poseta povod za malo duzu turneju sledeci put?

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #12 poslato: Januar 27, 2014, 20:29:46 »
O predavanju u Kumanovu, neću pisati jer to pripada slušaocima, mojim kolegama!
Međutim, ima drugih događaja koje nikako ne mogu preskočiti a da članstvo ne obavestim:

Moji prvi susrteti sa dragim kolegama a posebno sa mojim "forumašima" je takvo uzbuđenje da ni večeras, dok ovo pišem  ne mogu da shvatim, da se priberem, da poverujem da sam ih sve na jednom mestu video i upoznao, stegao ruku i bratski zagrlio!
Pa to se pamti, to je za dušu, to je za nova prijateljstva koja su bez ličnih interesa, pčelarska i ljudska i nadasve za pamćenje.
To je za mene veliko bogatstvo.

U Kumanovu sretoh, Marjana Petrovskog, tihog čoveka, kulturnog i blagorodnog koji ostavi izvanredan utisak na mene.
Blagoja Koneski, priča za sebe!
Rekao bih sasvim nenametljiv, pa malo i stidljiv (iako je policajac...šalim se), drag kolega, vredan poštovanja.
Marjan Stankovski, taj prodorni i vispren mlad čovek i odličan pčelar, zrači odlučnošću i toplinom dobrog čoveka.
Ivan Dodevski, predavač Makedonski, mlad, elokventan i nasmejan...pred njime je budućnost.
Zoran Popovski, vrlo ambiciozan na svim poljima...medonsono bilje, cveće i cvećara u Kumanovu, predusretljivost,
(hvala mu za semena koja mi pokloni).
Sekretar udruženja Časlav, neposredan, predusretljiv i vrlo prijatan za razgovor, nesbično mi je oko tehnike pomagao.

Evo malo sličica iz Kumanova   

Van mreže Stankovski Marijan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skopje 500 metri
« Odgovor #13 poslato: Januar 27, 2014, 20:30:21 »
Dzole i nama pcelarima je zadovoljstvo bilo veliko sto si dosao kod nas, sto si odrzao predavanje,a predavanje da je trajalo i 6 casova mi bi tebe slusali i najbitnije i najveco zadovoljstvo  od svega je sto smo se licno upoznali i druzili se.Zao mi je sto sam morao tako brzo otici jer  me bitan posao cekao-stvarno sam zurio.Zdravlje boze ako sve bude u redu i oped dodzes kod nas e onda cemo vise vremena provesti druzeci se.Pozdrav.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #14 poslato: Januar 27, 2014, 20:40:28 »
Kolega Branko je bio jako pažljiv pa mi je poklonio Monografiju Kumanovskog pčelarstva kao i Zahvalnicu za moje predavanje
dodelio je u ime svoga Udruženja zahvalnicu i Zlatarskim pčelarima koju ću dostaviti Draganu Divcu, našem članu i predsedniuku pčelara UP "Zlatarka" Nova Varoš.

Veliko hvala dragom prijatelju i kolegi Branku na poklonima.