Autor Tema: POSETE KOLEGA DOMU ZEČEVIĆA NA ZLATARU!  (Pročitano 42391 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: POSETE KOLEGA DOMU ZEČEVIĆA NA ZLATARU!
« Odgovor #75 poslato: April 17, 2018, 18:35:50 »
Još 2010. godine, avgusta meseca, moj dom i pčelinjak na Zlataru posetio je moj uvaženi kolega (nastavnik u srednjoj školi), odličan pčelar i inovator, Dušan Stojković iz Kruševca.
Od Duleta sam kupio mehaničku vagu i dozer za vodu!
Druženje je bilo kratko ali sadržajno a Duleta sa suprugom prof. Tanjom sam dočekao u RH Centru Zlatar!
Dušan je tada snimio pčelinjak kod kuće kao i pčelarsku kuću i obradio jedan video zapis koji je objavio na njegovoj Youtube stranici pre više od 3 godine!

Inače Dušan je član našeg foruma od 23.05.2011. godine, dakle skoro od samog osnivanja!

Ovaj put koristim priliku da i naši članovi (naravno oni koji su zainteresovani), pogledaju ovaj Dušanov prilog!
Vrlo sam mu zahvalan, prte svega na poseti a onda i na objavljenom video zapisu.
Dule je bio majstor fotografije i naš forum krase njegovi prelepi snimci pčela, cveta, pčelinjaka...

Onaj ko želi može posetiti Youtube stranicu dragog mi kolege Dušana a link glasi: https://www.youtube.com/user/DusanS037/videos

Evo i video snimka koji je tada Dušan snimio.

« Poslednja izmena: April 17, 2018, 18:43:01 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Sević Zoran

• Urednik
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ljuboviđa
« Odgovor #76 poslato: April 17, 2018, 21:58:41 »
Одлично Ђоле.

Више пута, сам посетио бившу локацију тог пчелињака. На тој локацији је и снимљено обележавање матице.

Поздрав,

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #77 poslato: April 17, 2018, 23:17:37 »
Одлично Ђоле.
Више пута, сам посетио бившу локацију тог пчелињака. На тој локацији је и снимљено обележавање матице.
Поздрав,
Hvala Zoki moj dobri prijatelju.
Tvoje posete su bile vrlo česte i zasigurno prijateljske jer se dugo godina družimo.
Bezbroj puta smo kod mene ili kod tebe pregeladli pčele, livada, heljda...
Naravno, na ovom pčelinjaku 30.07.2009. godine snimili smo obeležavanje matica jednostavnim sistemom bez ikakvih hvatača,
ili pak pomagala, sasvim jednostavno sa flomasterom i komadom sunđera koji nije patentiran a obećao si da ćeš se založiti!?

Moj prijateljski osećaj kada je u pitanju porodica Sević nikada neće utihnuti sve dok bitišem na ovom svetu!
Evo jedna zajednička fotka iz 2008. godine na Zlataru!

Veliki pozdrav Zoki tebi, tvojima  i našim Kolegama članovima foruma BPP

« Poslednja izmena: April 17, 2018, 23:53:24 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Potočnik Istok

• Lutka
  • Član na forumu od: Maj 2012
  • Starost: 70
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Slovenija, Šprinc 250m
« Odgovor #78 poslato: April 18, 2018, 07:18:26 »
Domačine, mogao si staviti sliku iz 2018, jer 2008, bili ste mnogo mlađi. Što e lepo vidi iz ove slike  ;)

Van mreže Stevanović Saša-Stefo

• Pčela
  • Član na forumu od: Mar 2014
  • Starost: 56
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kraljevo, Vrdila 200
  • Tip košnice: DB-10
« Odgovor #79 poslato: April 18, 2018, 08:31:13 »
Lako je vama da otvarate kosnice kad Zoki dosao u uniformi i postrojio pcele .

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #80 poslato: April 18, 2018, 09:38:26 »
Lepo je i za dušu korisno, uvažene Kolege družiti se a i šaliti kao vas dvojica (Istok, nova slika...ima je svaki dan na forumu...dosadih, a i Saša kada je u pitanju uniforma), ali verujte mi da je život svakoga od nas veoma nepredvidiv i nikada niko ne može znati šta će se dogoditi u dogledno vreme!!!

Kada sam postavio Dušanov snimak na naš forum nisam imao nameru da se hvalim (to bih učinio mnogo, mnogo ranije), već me na to ponukala nedavna poseta i "crv" koji me stalno grickao jer nisam imao odgovor zašto Dušan od 14.11.2014. godine ne piše na našem forumu!
(Uvek razmišljam o svom članstvu i često se pitam da li sam i koliko doprineo nečijem apstiniranju, jer i kao profesor u školi svaku ocenu sam "preboleo" razmišljajući često da slučajno nisam nekoga oštetio)!

Nisam imao Duletov broj telefona (zagubio), a Kruševac je za mene "zabranjen grad - posebna priča" za predavanje jer verovatno tamo ne bih znao da pričam o pčelama, ali sam uspeo da 09.04. 2018. godine na drugi dan Vaskrsa (boravio u Kruševcu tri dana), sa mojim dragim zemljakom, članom našeg foruma (koji se više na žalost ne bavi pčelama), Milivojem Nešovićem, pronađem kuću Dušanovu i zajedno ga posetimo!

Taj susret je za mene bio i radost i tuga a i saznanje da Dule više nije pčelar a borba za goli život je teška i bolna!
Sada mi je jasno zašto se Dušan nije više oglašavao na našem forumu, zašto nije postavljao video zapise, prelepe slike i komentare, zašto se nije javljao, a kako mi reče njegova supruga, moja koleginica, profesor Tanja, zaboravljen i od svih svojih kolega Kruševačkog kraja!?
Eto, to je na veliku žalost realnost koja iznenada dolazi i čoveka razočara da se često pita kakvi smo mi to ljudi?

I bez odobrenja, postaviću ovde dve sličice Duletove.
Takođe tu je i njegova supruga koja ga pazi i neguje a i slike sa mojim zemljakom (rođen ispod planine Javora na čuvenom Kalipolju),  oficira u penziji Milivojem Nešovićem koji je nekada lepo pisao na našem forumu.

Eto, Kolege to je razlog postavljanja ovog video zapisa.
« Poslednja izmena: April 18, 2018, 09:45:16 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Alomerović Admir

• Lutka
  • Član na forumu od: Dec 2016
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Brodarevo, 900 m
« Odgovor #81 poslato: April 18, 2018, 17:45:47 »
 Žao mi je što se gospodinu Dušanu toliko pogoršalo zdravlje.Vama,gospodine Djoko svaka čast što ste mu svojom posetom ulepšali nekoliko trenutaka.Bolest nas pre ili kasnije skoro sve čeka.Nadajmo se da će Dušan ozdraviti.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #82 poslato: Mart 26, 2019, 10:58:05 »
Evo da sa radošću objavim jednu iznenadnu posetu pčelara i rođaka iz Pljevalja oca i sina Tanaska i Radoslava Zečevića.
Poseta mom domu na Zlataru bila je dana 22. marta 2019. godine!

Obojica su pčelari a Radoslav Bele Zečević je diplomirani inženjer poljoprivrede koji je i pored studija koje je uspešno završio, jedan od jačih (ako ne i najjači), sakupljača matične mleči a po mojim instrukcijama sada i perge u Crnoj Gori!
Radoslav je prošle godine proizveo oko 950 matica koje je plasirao širom Crne Gore!

Ova poseta je iznenadna jer su rođaci poželeli da obiđu moj dom, pčelinjake i pčelarsku kuću na Zlataru.
Pored naših rođačkih priča, veliki deo dana smo posvetili i razgovorima o pčelarstvu.

Dočekao sam ih kako sam znao i umeo a Radoslav mi je učinio zadovoljstvo orezavši mi 6 jabuka, dve kruške i šljivu kao i lozu u mom dvorištu. Uradio je to veoma stručno jer sam ja u tom poslu vrlo "tanak" te sam mu vrlo zahvalan na tome!

Sklopio sam mali set slajdova sa ovog druženja pa želim da ih podelim sa kolegama!

Pozdrav Kolegama!

Van mreže Zečević Bele Radoslav

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 32
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pljevlja-Odžići 1000 m
  • Tip košnice: LR, RODNA VOJA
« Odgovor #83 poslato: Mart 26, 2019, 19:23:09 »
Čast nam je bila što smo bili gosti. Višečasovna posjeta i ekskurzija u Novoj Varoši i na Zlatar planini je bila više nego odlična. Imalo se šta i vidjeti! Sve uredno pedantno, sve po principima dobre pčelarske prakse. Tema za razgovor nije falilo, a posebno mi je drago što sam ti orezeo voće - biće kvalitetnih plodova!
Veliki pozdrav do narednog druženja!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #84 poslato: Jul 30, 2019, 00:19:44 »
Dana 27. i 28. jula 2019. godine, pčelinjake i moj dom na Zlataru posetili su pčelari Slatine, Bora, Zaječara, Petrovca na Mlavi, Jagodine, Bagrdana, Lapova, Kragujevca i Aranđelovca. Pun autobus pčelara u organizaciji DP Slatina na čelu sa predsednikom Nebojšom Buzejom imali su priliku da osim pčelarstva Zečevića posete i brojne kulturno istorijske spomenike, čuveni Rezervat Beloglavog supa na Uvačkom jezeru kao i Pogon UP Zlatarka za proizvodnju satnih osnova i pogača u Novoj varoši!
Radost koju ne mogu sakriti jeste što su moj dom po prvi put posetili Vita Stevanović velepčelar i vlasnik firme "Nektar" iz Kragujevca, prof. Nenad Žikić iz Zaječara, Miloš Stanić iz Aranđelovca, Nebojša Buzej iz Slatine, Miroslav Solunac iz Lapova a Rade Kostadinović i Dragiša Jović kao i Stoiša Ivanović su već bili moji gosti...
Tu su po prvi put Dule Jevtić iz Negotina, Ranko Kostić iz Bagrdana, Siniša Morarević, Žikica Janković i mnogi drugi pčelari!
Nadam se da su svi zadovoljni jer su imali šta da vide na Zlataru a da smo moja Borka i ja bili dobri domaćini?
Evo prezentacije i pojašnjenja u hronološki poređanim slajdovima!

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #85 poslato: Jul 30, 2019, 07:21:45 »
Ko samo jednom dodje u Dom prof Djoke Zečevića na Zlatar planini, nv 1200m uvek se tamo rado vraća.
A do tog ponovnog susreta na Zlataru, još sredjuje divne utiske sa predhodne posete.
Ovo je moja 5. poseta....a rado se secam svih detalja sa predhodnih susreta sa Djokom i njegovom porodicom.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Morarević Siniša

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2019
  • Starost: 46
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: selo Slatina, 240 m.n.v
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #86 poslato: Jul 30, 2019, 11:23:27 »
Zadovoljstvo je obostrano profesore. Pre par meseci pisali smo o dolasku na Zlatar kada se za to budu stekli uslovi. I evo nakon samo nekoliko meseci ostvarena je i ova zelja mnogima od nas. Naravno glavni krivac za ovo prelepo druzenje je DP"Slatina"na celu sa nasim predsednikom Nebojsom Buzej koj se trudi iz godine u godinu da ojaca udruzenje i uvode novine. Ne smem zaboraviti ni vlasnika vile"Zlatarka"kod koga smo se osecali kao kod kuce i gde cemo ponovo konaciti dolaskom na vasu planinu a bice sigurno prilika. Zahvalnost dugujem i vama profesore na onakvoj dobrodoslici koju samo ljudi vaseg kova mogu da priuste svojim gostima. Drago mi je sto sam upoznao jos dobrih, pre svega ljudi pa i izvrsnih pcelara sa kojima cu ostati u kontaktu. Radujem se ponovnom susretu sa svima vama.

Van mreže Petković Milana

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2019
  • Starost: 54
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Viljevo
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #87 poslato: Jul 30, 2019, 22:29:10 »
U pravu si kolega Rade

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #88 poslato: Januar 19, 2020, 14:38:28 »
Danas, 19. januara 2020. godine bilo mi je veliko zadovoljstvo dočekati dragog gosta, uvaženog profesora Sulejmana Alijagića, predavača Spos-a iz BiH koji je u povratku iz Sjenice svratio u moj dom na Zlataru.
Dogovorili smo se (jako je žurio jer je Kladuša veoma daleko), da svrati na 10 minuta a ostali smo nešto više od dva sata u veoma prijatnom i srdačnom razgovoru!

Uzgred smo pogledali pčelarsku kuću sa stalnim izložbenim štandom, koji sam u slici više puta objavljivao, košnice u dvorištu prekrivene velikom slojem snega i načinili nekoliko fotografija za uspomenu!

Apsolutno pčelarski razgovori su preovladavali mada smo razmenili i druga mišljenja svojstvena našem profesionalnom zanimanju.

Supruga Borjanka je dragog gosta počastila palačinkama od naše heljde, zlatarskim kajamkom i domaćim pekmezom od šljive madžarke!
Med zlatarski, kafa bez šećera i sok od naše borvnice su bili na trpezi!

Dragom gostu sam poklonio penkalu i olovku "Shefer" za sjećanje na boravak u mom domu na Zlataru!

Kuriozitet tokom posete je i zajednički snimak ispred tzv. "Titove vile" koja je nedaleko od moje kuće!

Veliko hvala kolegi Sulejmanu na odvojenom vremenu i ukazanoj časti da nam bude gost.
Ova poseta će biti još jedna u nizu dragih uspomena na pčelare koje smo dočekali ovde na našem Zlataru.

Pozdrav Kolegama!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #89 poslato: Avgust 19, 2020, 10:07:12 »
Po ko zna koji put moj drag prijatelj, kolega i sada Kum, Zoran Sević, član našeg foruma sa porodicom posetio je moj dom na Zlataru!
Dana, 18.08.2020. godine proveli smo jedno divno poslepodne u druženju, roštiljanju i obilsaku dva pčelinjaka!
Zoki je sa porodicom na kraćem odmoru na Zlatiboru pa je iskoristio priliku da nas poseti.
Zoran poseduje dva kamina i preko 200 pčelinjih zajednica a u svakoj poseti kojih je bilo jako puno do sada jer se družimo više od 15 godina od njega se moglo čuti ponešto novo u pčelarstvu.
Ovaj put smo u Gaju snimili i kraći video zapis!
Hvala mom dragom i velikom prijatelju Zoranu koji je uvek vrlo rado viđen u našem domu na Zlataru!