Људи слободно питајте док је ружно вријеме и ова смарајућа киша; чим престане ја сам по терену и слабо ћу виђати компјутера

.
Дачо, бордовску слободно смијеш користити без бојазни за пчеле. Само немој директно по њима да ти не унесу бакар у кошницу и контаминирају мед

. Ти си у јужним крајевима, није рано за кретање кајсије.
Зоране Антићу, не очекуј од мене да ти правим "виртуелни" програм заштите. То је пријатељу немогуће. Ко ти каже да може, свака му част. Брошурице које издају заштитарске куће могу бити само нека оријентација и ништа више. Само редовни изласци на терен и праћење стања а напамет ништа не може. Разлика је година од године. Неких година док сам радио на плантажама у Градишци било је довољно и 10-12 третмана јабуке у току године а неких ни 25 не би помогло...
Дуња је релативно једноставна воћка са аспекта резидбе. Не скраћуј једногодишње гране, поготово не оне краће, само их прорјеђуј и сијеци до основе. Ово из разлога што су мјешовити родни пупољци смјештени при врху гранчица и ако их скраћујеш, бацаш род. Скраћивање је дозвољено у ситуацији када је потребно иницирати раст и попунити празне дијелове круне. Савјет за ђубрење ти не могу рећи без анализе земљишта. Уради то на неком институту, код нас у Бањој Луци цијена је негдје око 70 КМ. Мораш ми прво рећи који је тип земљишта, која pH реакција и опскрбљеност хумусом,калијумом и фосфором да бих ти могао одговорити конкретно.
Земо Илинчићу

јеси ли ти сигуран да је та твоја вишња калемљена? Искрен да будем ја се по нашим расадницима нисам (а и сам се по мало бавим производњом садница) сусретао са садницама калемљене вишње. Углавном је сви размножавају из изданка. Ако баш желиш калемити најбоље је да те младе вишње-подлоге прво пренесеш на стално мјесто. Ако ћеш је калемити током прољећа, сада одмах скини племке са матичног стабла, замотај у пвц фолију и остави у фрижидер на темп 0-4 степена. Када подлога покрене сокове (крај марта, почетак априла) приступи калемљењу. Можеш гранчицом са два пупољка под кору, затим cheep budding (једним пипољком на исјечак) итд. Ако ти пријем не успије имаш опцију да их окалемиш и у августу али само на младу, једногодишњу кору окулирањем.