Autor Tema: Zlatarska sirijada  (Pročitano 4434 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Zlatarska sirijada
« poslato: Januar 28, 2013, 10:35:28 »
Evo lepog priloga sa "TV Prva" o sirijadi Zlatarskog karaja!

[ Invalid YouTube link ]

Dođite iduće godine da probate prvoklasni Zlatarski sir!

Van mreže Vranić Nikola

• Lutka
  • Član na forumu od: Mar 2015
  • Starost: 30
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska,Šipovo, selo Lipovaca 900 m/nv
Odg: Zlatarska sirijada
« Odgovor #1 poslato: Februar 14, 2017, 23:24:25 »
Gospodine Djoko ja na forumu sve teme redom obnavljam, nekih ima i moje su godiste  ;D. Ne znam smeta li to vama i clanovima? Evo ovde da vam pokazem  sir koji se pravi u mojoj kuci. Malo sam se ja igrao sa slikom ali sve sam to uslikao i malo uljepsao.
,,Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova,,

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Februar 15, 2017, 09:20:12 »
Ne ljutim se Nidžo taman posla a ovo što si postavio je prava umetnost, ne samo običam sir!
Svaka čast za tvoj kraj.

Van mreže Pavlović Radoslav

• Pčela
  • Član na forumu od: Dec 2015
  • Starost: 67
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Gozd nad Kamnikom 830 m/nv
  • Tip košnice: AŽ-NASTAVLJAČE 10S , LR
« Odgovor #3 poslato: Februar 15, 2017, 15:03:40 »
Nikola, sir je sigurno dobre kvalitete.Iz tvog kraja ili bliže okoline ima puno dobrih sportista, košarkaša, vaterpolista, trenera i neznam koliko još drugih.Ako budem kad prolazio kroz tvoj kraj dolazim kupit sir.

Lp

Van mreže Vranić Nikola

• Lutka
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska,Šipovo, selo Lipovaca 900 m/nv
« Odgovor #4 poslato: Februar 15, 2017, 17:26:49 »
Javite se kolega svakako. Ima mnogo poznatih ljudi iz mog kraja a za ovaj sir se kaze,,Škripi pod zubima,,u sto cete se uvjeriti kada probate.Posto vidim da ste planinar, ukucajte na youtube,,Planinarenje na Vitorog,, pa pogledajte ili ukucajte nikola vranic i tu cete naci snimak. Inace planina Vitorog je visoka 1907 metara, pa ako vam se svidi moze se organizovati jedna tura. Pozdrav
,,Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova,,

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #5 poslato: Februar 15, 2017, 20:05:39 »
Nadam se da se domaćin neče naljutiti što ću malo skrenuti s teme, ali me mladi kolega Nikola malo ... "isprovocirao", mislim gledajući njegov poziv i godine.
Bio sam 3 godine uzastopno gost šipovačkih pčelara i to u ulozi predavača, samo što Nikola nije tada mogao doći...  ;)
Bilo je to uvek krajem avgusta ali davnih 1996,1997 i 1998.
Domaćini su bili prof. ruskog Rada Đukić (mislim da sada živi u Banja Luci) i Jovo "kerovođa" (mislim da sada živi u Kanadi).
Nezaboravni su mi bili izleti na Janjske otoke, na Sokočnicu i poseta jednom pčelinjaku, baš mislim na padinama Vitoroga gde je taj pčelar imao kuću u planini sa povećim pčelinjakom, nosio je bradu, ali sam mu ime zaboravio.... Korekcija, ispravka... Sada sam pozvao R. Đukića, živi i dalje u Šipovu, a pčelinjak koji smo posetili je bio pčelinjak Ćane Jakšića na tričavih oko 400 m/nv.
Kako bi lepo bilo otići ponovo u taj divni gradić koji leži na 3 reke....

Korekcija, ispravka... :) Sada sam pozvao R. Đukića, živi i dalje u Šipovu, a pčelinjak koji smo posetili je bio pčelinjak Ćane Jakšića na tričavih oko 400 m/nv.
« Poslednja izmena: Februar 15, 2017, 20:38:31 od strane Stojanovic Žika »
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Vranić Nikola

• Lutka
« Odgovor #6 poslato: Februar 15, 2017, 20:33:13 »
Kolega Žiko, moj poziv vazi sa sve ljude dobre volje. Rade Djukic je u Sipovu,danas sam ga bas vidjeo, meni je bio instruktor folklora a Jovu,,Kerovodju,, ne znam, mozda bi znao ako kazete prezime. Pcelinjak profesora Rade je nedaleko od Otoka, imao je jednu nezgodu prosle godine, pokrali ga (med i rakija).O svom gradu cu napisati u temi gdje joj je mjesto pa cete moci malo vise procitati.