Esko,
Baveći se pisanjem i razgovorom sa ljudima shvatio sam da je velika grehota ne zabeležiti i "zapamtiti" ljude koji to zaslužuju!
Pčelar Stevo Galić je jedan od njih.
Ja pre svega volim čoveka, karakter i poštenje.
Poštenje u smislu jednakog odnosa prema svima i nikada (iako sam vrlo samodisciplinovan), neću dozvoliti sebi da nekoga potcenim i da nekome ne dam pravo na repliku, pravo na svoje mišljenje, naravno sve dotle dok je ona (replika - dijalog), korektna i konstruktivna, bez malicioznosti i animoziteta!
Dobro znaš šta sam ja doživeo u smislu "osude bez suđenja", i bilo kakvog prava na repliku i moj odgovor, ali sam to preboleo i prezreo, tako da mi je i to bila velika životna škola!
Ja sam sklon "peru" i volim da pišem a moje reportaže o Živanu Veselinoviću, legendi našeg pčelarstva, Petku Šaponjiću i drugim, ostaće zabeležene u našem časopisu za "vjek i vjekov"?
Pre izvesnog vremena (a bivalo je i ranije - letos), na molbu urednika (jer valjda nije imao tekstova), za noć sam pisao članak od 8 strana za časopis i nije mi bilo teško, ali izbrisan sam iz redakcije, pa pretpostavljam da je i to posledica "osvetnika", koji na veliku žalost, traže samoisključenje sa forima i mole administratora za taj čin, što je ravno razmišljanju i ponašanju sedmogodišnjaka!?
Možda nekada i ne treba pisati i eksponirati se jer sam za dve godine kao član redakcije, napisao najviše članaka a neki koji nisu napisali ni jedan jedini tekst, ostali su i dalje u redakciji časopisa!?
Da li to poštenim ljudima nešto govori?
No idemo dalje, uskoro će biti video zapis pčelara sa 92 leta i pčelarskim stažom od preko 70 godina, sa kojim sam jesenas razgovaro i to kamerom snimio?
Sale hvala lepo na komentaru.
Pozdrav i sve najbolje.