Autor Tema: Korisnici i gosti  (Pročitano 8102 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Preljevic Nusret

• Urednik
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 57
  • Pol: Muškarac
  • Nije znanje znanje znati već je znanje znanje dati
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ribariće 725 zimovnik, Poletich (Mokra gora - Prokletije) 1400 m.n.v. pasha
  • Tip košnice: Alpska, LR
Korisnici i gosti
« poslato: Avgust 12, 2012, 01:44:06 »
5 gostiju, 1 korisnik

Česta pojava na našem forumu da imamo više onih koji prate naš rad od onih koji komentarišu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Korisnici i gosti
« Odgovor #1 poslato: Avgust 12, 2012, 11:39:53 »
Šta da radimo kolega Nusrete?
Možda više nije interesantan pčelarima, našim članovima?
Ili možda nemaju materijala da pišu ili volje da čitaju!!!
Ili su neozbiljne teme o kojima pišemo?
Da li da rasformiramo Forum???

Van mreže Ćosović Momčilo

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska - Pale, 900 m
« Odgovor #2 poslato: Avgust 12, 2012, 12:05:08 »
Ма какво укидање форума. Чињеница јесте да на сваком форуму који посјећујем има доста посматрача који не желе да напишу ништа, једноставно само читају. Форум дефинитивно треба посматрати као мјесто гдје сви ТРЕБА да изнесемо своја искуства, да се неке недумице разјасне а све у циљу да нам добре ствари из пчеларства "не пропадну". Нуки на свом аватару има добру народну мудрост "Није знање знање знати, већ је знање знање дати". Овдје смо сви да учимо и интернет и овај и сличне форуме треба искористити информације брзо или бар брже дођу до свих пчелара. О свему што радим на свом пчелињаку ћу писати и подијелити са другима и од њих очекујем да ми укажу на можда неке моје "заблуде" које имам.
Зато на крају за све који су ово прочитали: своје мисли подијелите са другима. Па макар мисао била "не тупи"

Van mreže Jovanović Miroslav

• Pčela
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 61
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ub, Šarbane 120 metara
« Odgovor #3 poslato: Avgust 12, 2012, 12:33:48 »
Od kako se pojavio internet i kako čitam forume koji me interesuju naučio sam puno. Zamislite samo koliko bi knjiga trebalo pročitati ili ići u biblioteku  kupovati itd... A puno toga nema u knjigama.

Van mreže Preljevic Nusret

• Urednik
  • Starost: 57
  • Nije znanje znanje znati već je znanje znanje dati
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ribariće 725 zimovnik, Poletich (Mokra gora - Prokletije) 1400 m.n.v. pasha
  • Tip košnice: Alpska, LR
« Odgovor #4 poslato: Avgust 14, 2012, 21:22:55 »
Izgleda smo baš popularni. Kad god pogledam prisutnost ono veći broj gostiju od članova. Očito da ljude interesuje šta se piše na ovom forumu.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #5 poslato: Avgust 14, 2012, 21:41:09 »
Jesmo interesantna grupa , sa dosta tolerancija .
Do pre neki dan je gostima bila otvorena mogućnost da bez registracije na forumu mogu da gledaju slike i čitaju pruke sa profila pojedinih pčelara. Čak sam viđala poneko od gostiju je štampao ...
Nadam se da će nam se pridruživati stalno novi pčelari . Upoznajemo se virtuelno a doći će i dan kad će mo se videti  i upoznati lično na nekom zajedničkom druženju da se i s p r i č a m o
Ja sam uvek pri čestitanju praznika i krsnih slava čestitala kolegama , članovima foruma i g o s t i m a
Njima je verovatno prijatno u našem društvu, samo treba bez ustručavanja da nam se pridruže, imaju i oni puno pčelarskih tajni da ispišu..... :D

Đoko bi na kraju besede rekao "Gosti, dobro-došli i dobrima došli " :D

Van mreže Marisavljević Srđan

• Larva
  • Član na forumu od: Maj 2012
  • Starost: 50
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac 177 m
  • Tip košnice: DB 12
« Odgovor #6 poslato: Avgust 17, 2012, 17:27:43 »
Redovno citam sta se pise na forumu,ja i nemam bas sta da pisem,samo pratim i upijam.Cini mi se samo da se bas malo ljudi ukljucuje u komentare , izlaganje misljenja i iskustava...

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #7 poslato: Septembar 12, 2012, 12:14:06 »
Evo izveštaja za danas....... 12. septembra  .. u 12 sati :

Prisutni korisnici Prisutni korisnici

15 gostiju, 2 korisnika

Korisnici aktivni u proteklih 15 minuta:
Mihajlović Verica, Ristović Duško ......
Ja i kolega za pohvalu :)

Gosti uglavnom slušaju i gledaju online predavanja, čitaju o varoi , uzimljavanju , maticama, razrojavanju.....
Pozdrav gostima koji čitaju na Forumu i kolegama koji konstruktivmo pišu i pričaju.. 8)

• Matica
« Odgovor #8 poslato: Septembar 12, 2012, 12:38:41 »
Верице, можда превише очекујемо или најблаже речено и овај форум мора да преболи дјечије болести. Када се ствари искристалишу и када нас буде више ја се не бринем за постове. А можда је једноставно период године такава да је постова мање. Иде зима па ће мо да видимо. А до тада само опуштено.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #9 poslato: Septembar 12, 2012, 12:51:45 »
Dana 12.09.2012.godine, na +28C u 12,48 sati: 3 korisnika i 16 gostiju.

U podne, a ovako topao radni dan, prijatno me iznenadila aktuelna posecenost ovog Foruma.
Jedino predlazem postovanim gostima da se registruju na ovu diskusionu grupu jer i mi korisnici imamo mnogo toga da naucimo od njih.

Pozdrav svima iz Kragujevca
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Volaš Čedo

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jul 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banja Luka 200 Zmijanje-Volaši 600
« Odgovor #10 poslato: Septembar 12, 2012, 13:21:58 »
Četa mala ali odabrana. Mi mlađi po stažu gledamo u vas kao predavače , učimo i ponekad se uključujemo u forum. Moje mišljenje da je bitan kvalitet a ne kvantitet tema i da tematika bude vezana za sam naziv foruma. Mi vidimo ko su lideri foruma i oni trebaju da ostanu uz konstantno pojačanje onih koji budu spremni da vam stanu uz rame. I dalje treba gajiti pozitivnu atmosferu na forumu , gosti dobrih namjera dobro došli a kom se i ne sviđa ne pronađe sebe sretan put.

Ja upravo cijepam drva, ušao da popijem kriglu banjalučkog "Nektar-a" , pa da virnem ko je na forumu, i koristim priliku da vam nazdravim i poželim ugodan dan.
Koreni učenja su gorki, ali plodovi su slatki. - Aristotel

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #11 poslato: Septembar 12, 2012, 23:07:25 »
Hvala Čedo,
svakako idemo dalje sve dotle dok ima tema, a u pčelarstvu će ih uvek biti, jer svi mi zajedno uvek, ama baš uvek, ma koliko bili iskusni,
učimo o pčelama a sasvim sigurno i od pčela!
Molim sve manje iskusne Kolege da slobodno postavljau pitanja, pišu bez stida i straha, kako rade, a mi ćemo (za sebe sam siguran), korektno ukazivati i fer iznositi znanja i iskustva, bez trunke potcenjivanja onih koji manje znaju.

Što ti Kolega Čedo kažeš, ko drugačije misli da piše, široko mu polje i srećan put.

Pozdrav

Van mreže Babović Mićun

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Avg 2012
  • Starost: 87
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Selo Budimlja, 700m.
« Odgovor #12 poslato: Septembar 14, 2012, 22:01:46 »
Iznenadi me pitanje "dali da razformiramo forum" i pomislih "bez veze" ali kada procitah sve do kraja pomislih da nije lose sto je postavljeno da se izprovociraju razmisljanja o forumu i kvalitetu njegovom.Ja sam mlad na forumu,mada i sam forum tek sto je izasao iz kolijevke,i kazem da mi se mnogo dopada,i da sam vec dobio odgovor na jedan moj strah i sada sam miran,a to je veliko.Vec sam kazao o njegovom kvalitetu na jednom drugom mjestu u ovom forumu, iako me niko nije nista pitao,ali sam sam osjetio potrebuda to kazem.Dakle ,forum "Brdsko planinsko pcelarenje" je potpuno opravdao postojanje,a i svojim raznim karakteristikama je na visokom nivou.
Sto kaze Preljevic da je odnos 5 gostiju a 1 korisnik,a ja mislim da je takav odnos i u zivotu,ako ne i jos drasticniji.Malo je ipak onih koji znaju i koji mogu reci to sto znaju,a vecina slusa i uci.Tako je vazda i bilo,ali ipak raste broj i onih koji nauce i mogu da se ukljuce u diskusiju i za ocekivati je da ce toga biti.Pogotovu sto je uspastavljen u forumu duh tolerancije u uvazavanja..Pored toga i,kako neko rece,i period godine je bitan.Ipak svode se racuni u poljoprivredii.Ja sam danas naslagao( izcijepana) drva,a onda kupi sljive, bio kroz uljanik i po nesto singao dok ma mrak nije istjerao.Sinoc palo malo kise pa pcele pitomije pa bas fino prosetati po uljaniku.
Dakle, ne mari sto je postavljeno pitanje ali  ne razmisljati o gasenju foruma.Domacine samo napred i da se svi forumasi zaloze da sve bude jos bolje.
Pozdrav

• Matica
« Odgovor #13 poslato: Septembar 15, 2012, 09:14:45 »
"Испровоцирати колеге да узму учешће". На ову тезу има једна добра прича која каже:"Разговар професор са студентима и на крају предавања пита их да ли има неко да пита нешто у вези предавања. Студенти сви ћуте. На то ће професор знате драге колеге, узе креду и нацрта једну тачку на табли, ово сам ја. Затим нацрта кружницу око те тачке и рече ово је зона мог знања, а све около сте ви. Као и свака кружница и ова је састављена од више тачака а свака тачка представља једно питање и одговор на питање. На тај начин повећавате број тачака ваших кружница." Е сада да ли је потребно питати, размјењивати мишљења па и мијењати можда погрешна схватања разговором (читај постовима) нека свако за себе одлучи.
Овај форум, иако млад, има добру перспективу. Дискусије се развијају а добро би било да већина напише своја искуства, тако ће се и кружница овог форума повећавати јер ће и број различитих искустава бити већи.
Поздрав из хладних и кишних Пала (данас 11 а јуче ујутру 9 степени)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #14 poslato: Septembar 15, 2012, 15:11:51 »
Nusrete,
dva puta si pisao u okviru ove teme pa bih te potsetio, naravno i kao kolegu prosvetnog radnika, naravno ako želiš, da primerima iz tvoje pčelarske prakse obogatiš postove jer sam siguran da imaš puno toga nama preneti?

Ja sam samo u mom komentaru tvoje brige istakao nekoliko "dilema", ako ih mogu tako nazvati a jedan od njih je bila "da li da rasformiramo Forum?", naravno da nisam ozbiljno mislio to da uradim, uostalom ja sam ga poštenim kolegama - pčelarima koji su željni znanja i razgovora podario i on nije više moj već svih nas koji smo s eovd eučlanili!
Naravno i gostiju kojih je jako mnogo a koji se iz raznih razloga ne učlanjavaju?

Mićinu mnogo hvala na pohvalama za ozbiljnost ovog sajta, a moj kometar je da svi ljudi znaju ali neko nema afiniteta da piše jer više voli da čita nego da slučajno u porukama nešto ne  "pogreši", pa da mu bude neprijatno!?
No, voleo bih da svi pišu pa iako s epogreši tu smo da ispravimo i ukažemo na greške ali bez sarkazma i "nadmenosti"!

Isključivost je loša osobina i ona poneki put sputava poneke članove da pišu?

Siguran sam da idu dani kada će pisanja biti mnogo više?