U povratku sa mora bio sam veoma lepo dočekan u Podgorici gde sam počašćen kuvanom jagnjetinom na kajmaku od strane Mirka Šćepanovića, predsednika Podgoričkih pčelara!
U restoranu Lovac na Zlatici, vreme je letelo a razgovoru nikada kraja!
Naravno, najveći deo je oko pčela što je za nas i normalno.
Hvala mom dragom prijatelju Mirku na dočeku.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Međutim, na poziv Vlada Šebeka, predsednika Bijelopljskih pčelara, svratio sam u njegov dom i baš se obradovao!
Ovo nije prvi put da sam kod Vlada ali sada sam imao priliku da propratim pripreme za invertovanje šećera, koje radimo
sa istim enzimima i u punoj zajedničkoj koordinaciji.
Vlado je jako dobar domaćin, odličan kolega sa velikom kućom, dvorištem i pomoćnim objektima.
Pčelinjak je pokraj kuće i rekao bih da su to ogromne prednosti za sve intervencije koje slede kod radova za prezimljavanje.
Vreme je brzo proteklo a ja sam morao nazad na Zlatar!
Veliko hvala Vladu na lepom dočeku uz domaće proizvode (pršuta, sir...) i lepu rakiju koju sam samo probao!
Umalo da zaboravim i pri odlasku na more Vlado me u obližnjem restoranu sačekao i počastio kafom i osveženjem.
Evo nekoliko sličica